logo.jpg (16649 bytes)  

 

Scoala Europeana Bucuresti

Home | Misiune | Oferta educationala | Organizare | Informatii & Inscrieri

  misiune.jpg (6788 bytes) 1. DE CE ERASMUS? FILOZOFIA SCOLII EUROPENE ERASMUS

2. NECESITATEA EXISTENTEI UNEI ASTFEL DE SCOLI IN CONTEXTUL EUROPEAN SI MONDIAL ACTUAL

 

 

Think about it

 

beautifulkid.jpg (10868 bytes)

DE CE ERASMUS? FILOZOFIA SCOLII EUROPENE ERASMUS

Ne-am oprit asupra celei mai puternice si mai fascinante personalitati universale a Renasterii, Erasmus (1549? – 1536) cu dorinta de a crea o scoala pe principiile Colegiului Trilingv din Leuven creat de marele ganditor.

Ne-au servit ca modele de educatie gandirea sa reformista, filozofia sa bazata pe viziunea unica a cetateanului intregii Europe si lumi, toleranta, pacifismul, unitatea culturii europene, promovarea unei culturi de tip european pe care marele ganditor si permanent student le-a implementat in toata Europa ( Olanda, Franta, Italia, Anglia, Tarile de jos, Polonia, Grecia,  Elvetia).

Intr-o perioada de tranzitie vrem sa ajutam elevii nostrii sa devina spirite europene, pregatiti sa fie primii integrati in Europa prin cultura lor de spirit universal, prin calitatile si personalitatile lor.

Asa cum Erasmus a luptat si a reusit sa impuna limba cultural universala a acelei epoci- latina, vom beneficia de avantajul de a folosi limba materna, romana, limba de esenta latina si vom incepe deschiderea spiritului universalitatii prin folosirea actualei limbi internationale – engleza, urmand sa studiem ulterior si celelalte limbi de mare traditie culturala.

Elevii nostri vor beneficia de un sistem educational care urmareste deschiderea tuturor orizonturilor cunoasterii pentru varsta lor asa incat sa fie inca din clasa I cetateni liberi ai Europei si pentru care granitele culturale ale intregii lumi sa nu mai existe

 

Return to Top

globe.jpg (12668 bytes)

NECESITATEA EXISTENTEI UNEI ASTFEL DE SCOLI IN CONTEXTUL EUROPEAN SI MONDIAL ACTUAL

Premisa initiala a conceperii ofertei noastre educationale a fost nevoia de a forma, prin procesul de invatamant, personalitati care sa dispuna atat de cunostinte cat mai ales de deprinderi si capacitati de studiu individual, de adaptare la conditii de lucru prmanent in schimbare. In contextul unei societati mondiale bazate din ce in ce mai mult pe informatizare, accesul la informatii a devenit foarte facil, iar numarul celor care dispun de acest acces este permanent in crestere. Diferenta intre nivelul de reusita al elevilor, viitor adulti, nu mai depinde de cantitatea de cunostinte acumulate, ci de detinerea acestor tehnici si instrumente prin care sa isi asigure accesul la aceste cunostinte. Acesta este motivul pentru care, in programul zilnic al scolii noastre, vor avea o mare preponderenta activitatile cu caracter practic, fiecare noua informatie din fiecare disciplina de studiu soldandu-se cu o aplicare practica specifica.

Un al doilea principiu director al activitatii acestei scoli este formarea unor personalitati in pas cu timpul, ceea ce inseamna viitori adulti cu o mentalitate si atitudine fata de viata si de semeni bazate pe principiile democratice autentice. Viitorul unei natiuni se contureaza de la generatiile sale cele mai putin varstice, iar noi ne propunem sa formam cetateni europeni, preocupati de probleme majore ale umanitatii si profund ancorati in realitatile europene si mondiale.

In consecinta, in oferta noastra educationala se vor regasi orele de limbi straine inca din clasa I prevazute nu ca o disciplina optionala, ci ca una obligatorie pentru formarea unor personalitati europene cu foarte bune deprinderi de comunicare inter-umana, orele de informatica si matematica aplicative care structureaza modul de gandire spre modele si metode algoritmice, orele de CUNOSTINTE EUROPENE necesare ancorarii orizontului national in cel de traditie europeana si, nu in ultimul rand, toate celelalte discipline de studiu la clasele I-IV, tratate dintr-o perspectiva noua, moderna, a principiilor mai sus enumerate.

 

Return to Top