Zihinsel Özürlü Çocukları Yetiştirme Vakfı
....................................................Elazığ Şubesi



Yapılan Çalışmalar:

Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezimizde faaliyetler 7 aşamada ele alınmaktadır.


E ğ i t i m  ve  R e h a b i l i t e :
  • Kayıt Aşaması:
    Rehabilitasyon Merkezimize müracaat eden çocuk Rehberlik ve Araştırma Merkezinden Zeka Testi Raporu , tam teşekküllü psikiyatristi bulunan Devlet Hastanesi veya Fırat Tıp Merkezinden Sağlık Kurulu Raporu istenir. Merkezde görevli Konuşma Terapisti,Bilişsel Gelişim Uzmanı,Sosyal Gelişim Uzmanı,Duygusal Gelişim Uzmanı ve Fizyoterapist tarafından gözlemlenir. Bu kurul Sorumlu Müdür Başkanlığında toplanarak çocuğun kaydına karar verir.
  • Aile Eğitimi:
    Kayıt aşamasında aileye form doldurtularak çocuğu hakkında düşündükleri tespite çalışılır. Ailenin çocuğu kabullenip kabullenmediği tespit edilir. Ayrıca Rehabilitasyon Merkezimizde ki çocuk için uygulanacak her program hakkında bilgi verilir.
  • Uyum Aşaması:
    Bireysel eğitimle faaliyetlere başlanır. Oryante sınıfta çocuğun gruba uyumu sağlanır.
  • Özbakım Aşaması:
    Rehabilitasyon Merkezimizde öncelikli olarak öz bakım becerilerinin kazandırılmasına önem verilir. Sırası ile Tuvalet eğitimi,temizlik eğitimi,yemek yeme becerisi.....gibi beceriler kazandırılır.
  • El Becerileri:
    Rehabilitasyon Merkezimizde vücudun tüm organlarını uyum içerisinde çalıştırmak için el becerileri önemli yer tutmaktadır.
  • Mesleki Eğitim:
    El becerileri ile desteklenen mesleki eğitime aşama aşama geçiliyor.
  • Toplum Eğitimi
    Toplum içerisinde var olan bu insanlarımızın bu toplumda birlikte uyum içerisinde yaşaması






Daha ayrıntılı görmek için tıklayın


Şubemizin 47 üyesi mevcuttur.2.ünite tamamlandığında Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezimiz 200 çocuk kapasitesine ulaşacaktır. Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezimizin giderleri Zihinsel Özürlü Çocukların aileleri,Emekli Sandığı Genel Müdürlüğüne bağlı devlet memuru veya Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğüne bağlı işçi iseler ayda ortalama 90.000.000 eğitime katkı payı olarak ödeme yapmaktadır. Vakıf sosyal amaçlı olduğu için öğrenci sayısının % 30' dan ücret alınmamaktadır. Her vesile ile topluma mesajlar verilmektedir. Örneğin;Özürlüler Spor Şenliği ,televizyon ve yazılı basın , el broşürleri,ile mesajlar halka ulaştırılmaktadır. Bu yukarıda saydığımız faaliyetlerimizi:

1-Sosyal Hizmet Uzmanı
2-Zihinsel Özürlüler Özel Eğitim Uzmanı
3-Psikolog
4-Fizyoterapist
5-Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Uzmanı
6-Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimcisi
7-Halkla İlişkiler Uzmanı
8-Muhasebeci
9-Hizmetli
10-Hemşire

Ana sayfaya dön İhtiyaçlar


Sitedeki her belgenin çeşitli yazım formatlarında dosyaları download sayfamızda bulunur. Eğer yazıcı çıktısı almak istiyorsanız download sayfamıza göz atmanızı öneririz.