6-0  Nic  Tessan
7-0  Tomp  Tessan

Matchreferat:

Denna batalj utkämpades i Uppsalas största kattlåda, Tiundaskolans grusplan, och blev en mycket dammig tillställning.
När röken lagt sig stod VKFF som klara segrare med 7-0, men tillställningen var faktiskt mer dramatisk än vad man kunnat vänta sig.

Duscha Sakta kom till start i värmen utan avbytare, och i vissa fall med ålder och rondör som inte står VKFF efter. Trots detta lyckades man främst under första halvlek bjuda upp till kamp, och man kom fram till ett par halvvassa avslut där målvakterna Sidde och Steff fick visa vad de går för. VKFF å sin sida hade ett massivt spelövertag men stundtals en argentinsk effektivitet. Inte förrän 3-0-målet föll strax före halvtid kunde man känna sig säkra på tre poäng.

I andra halvlek ångade man mer pliktskyldigt på. Koncentrationen var det mer si och å med, men effektiviteten blev något bättre. Något att tänka på för framtiden?

Anfallet hade många chanser. Vi borde ha åtminstone tio mål, och tolv hade inte varit orättvist. Det är svårt för försvaret att utmärka sig en i match där man har ständig press mot motståndarmålet. I de fall så skedde, skedde det genom offensiva utflykter. Dessa borde, med rådande matchbild, ha varit fler. Och bättre. Bakåt krävdes inte mer än stundtals ingripanden.

Sammanfattningsvis kan man dock inte vara annat än helnöjd med en 7-0-seger, men vi får inte tro att vi är oslagbara av den anledningen.

T Bedömningar:

Bedömningsnivåer:

Nivå Kort Förklaring
Guldrumpa Världsklass Matchavgörande insats, något utöver det vanliga.
Att någon gång få denna utmärkelse är en nåd att stilla bedja om för varje VKFF-spelare.
5 T:n Lysande Brilljant och uppoffrande spel, ett fördömme för alla i laget.
4 T:n Riktigt bra Bättre än förväntat.
3 T:n Bra En stabil insats, gör det som förväntas.
2 T:n Dålig Under sin normala kapacitet, vi kräver mer.
1 T Urusel Att överhuvud taget ha mage att ställa upp i denna form är under all kritik, borde ha stannat hemma och inkasserat en Blåballe.

GULDRUMPA:

TTTTT:

TTTT:

Steff stånkade på sedvanligt sätt in ett mål före halvtid
varefter han fick ställa sig i buren. En aning mattades då anfallen, trots bättre utdelning. Bedömningen grundar sig alltså på inverkan av hans frånvaro och - handen på hjärtat - vem hade trott att han skulle hålla nollan?

Klippan Ferm var den sammanhållande faktorn i försvaret
denna match. Mest påtagligt blev det när han försvann på offensiva utflykter i andra halvlek, målkåt som få. "Skyttekung Ferm" lyckades aldrig få in den, men förtjänar sitt fjärde T för viljan framåt och stabiliteten bakåt.

När Sidde är i närheten, då blir det inga mål. Denna självklarhet gäller naturligtvis bara när han står i mål, som i första halvlek. I andra halvlek deltog han förtjänstfullt i anfallsspelet, dock utan att själv få dit bollen. Pantersprånget i målet med tillhörande blodvite avgör till Siddes fördel, och ger ett fjärde T.

Att Mr T kan snurra runt sig själv med bollen i tio minuter i
taget förvånar ingen. Att han lyckades peta in två mål var mer överraskande. Det verkade till och med vara avsiktligt. Mr T var en av anledningarna till att bollarna faktiskt rullade in i viss utsträckning. Klart tongivande.

Flyfotade Nic var som vanligt målfarlig, och deltog i massor
framåt. Han kunde ha gjort sju mål, borde ha gjort fem. Nic gjorde i alla fall tre mål, och det är mer än man kan förvänta sig till och med av denna ulv i fårakläder. En killer.

TTT:

Nära, nära ett fjärde T. Sjögrens offensiva ambitioner hade,
om de gett mer resultat, gett detta. Visar att han vill mer än att sopa undan, helt rätt inställning. Stabil bakåt, men det visste vi redan.

Det sägs att Tessan älskar bollen så mycket att han inte har
vett att passa den. Att så inte är fallet visade Tessan genom flera bra framspelningar, och inte minst genom att en gång placera den vid hörnflaggan. Elaka tungor kallade det för skottförsök. Vi som vet bättre vet att Johan hade en tanke bakom även detta. Annars överraskade Tessan inte, utan höll en sedvanligt hög nivå.