Kyseessä on virtuaalihevonen



Kilpailukalenteri       x       Kuvagalleria


Nimi:     Trevelyan SWE "Simo"
Rotu:     Ratsuponi (50% poniverta)
Sukupuoli:     Ori
Syntynyt:     23.04.2007 (VHKR,   vuotta)
Säkäkorkeus:     147cm
Väri:     Ruunikonkimo
Rekisterinumero:     VH-32110
Kasvattaja:     Angelica Smith, Ruotsi
Omistaja:     Mitja K.

ko     Helppo B
re     110cm
me     100cm
estepainotteinen

Saavutukset

-ei ole-



Luonnekuvaus

Trevelyan GBR eli ehkä hieman tutummin Simo on meidän tallin ’se mies’. Erittäin miehekkään olemuksen omaava ori on myös luonnollisesti egoistinen. Simo yrittää aina olla isompi kuin muut, vaikka loppuen lopuksi on tallin isoimpia kavereita. Usein myös hieman kovistelevalla ja isottelevalla orilla on sisältä pehmeä ja hellä sydän, jossa riittää rakkautta vaikka muille jakaa. Orilla on mitä eriskummallisimpia tapoja aina solmujen avaamisesta tarhan aitojen yli hyppimiseen – jos se hyvälle päälle sattuu. Oria ei kuitenkaan missään nimessä voi olla rakastamatta – niin suloinen ja hellyttävä se loppuen lopuksi on.

Karsinassa Simo on todella levoton ja saattaa pahimmassa tapauksessa potkia karsinan takaseinää jatkuvasti. Sen takia oria yritetään tarhata mahdollisimman usein, jotta sen ei tarvitsisi oleskella karsinassaan toimettomana. Simo ei kuitenkaan ole levoton, mikäli sillä on seuraa. Simo asustaakin Nipan viereisessä karsinassa, sillä nämä oriit tulevat melko hyvin toimeen keskenään. Samaan tarhaan niitä ei kuitenkaan parane laittaa, sillä ne periaatteessa kilpailevat tallin ”johtajuudesta”. Molemmilla kun on tämmöinen hieman miesmäinen luonne.

Hoidettaessa Simo kannattaa ehdottomasti sitoa vähintään yhdellä riimulla kiinni, mutta sitominen molemmilta puolilta käytävälle on suositeltavaa. Orilla kun on paha tapa saada solmu kuin solmu auki keinolla millä hyvänsä – ja mikäli ori ei ole kiinni, ei harjauksesta tai muusta hoidosta tule mitään. Ori on nimittäin hyvin levoton hoidon aikana eikä millään jaksaisi pysyä paikoillaan. Herkkujen kanssa Simon saa kuitenkin maaniteltua rauhalliseksi, ja yleensä herkkujen myötä ori myös rauhoittuu kummasti – eli on meidän Simossa hyviäkin puolia, vaikka ei aina uskoisi. Kaivot Simo nostaa kuitenkin yllättävän hienosti, se ei jaksa niiden kanssa pelleillä laisinkaan. Päänsä ori antaa helposti harjattavaksi, sillä kun se on sidottuna, hangoittelu vastaan on turhaa. Varusteiden kanssa ei koskaan ole ongelmia, sillä ori tietää silloin pääsevänsä hommiin. Simo poikkeuksellisesti rakastaa kun se pääsee toimimaan ratsun asemessa.

Ratsastaessa Simo on kuuma ja energinen, jonka vuoksi ei sovellu heikkohermoisille tai taitamattomille ratsastajille. Simon kanssa saa oikeasti tehdä jotain, jotta sen saa menemään hyvin. Hienon kouluhevosen näköiseksi tätä oria ei saa tekemälläkään – onhan kyseessä kuitenkin umpinainen esteratsu. Peräänantoon orin saa kovalla työllä sekä taidolla, mutta helppoa se ei ole. Tätä ponia vain ei ole luotu kouluratsuksi – sille ei voi mitään. Simolla on kuitenkin tahdikkaat ja matkaavoittavat askeleet, eikä niiden pehmeydessä tai lennokkuudessakaan ole moittimista. Esteille tämä ori on kuitenkin ehdottomasti luotu. Sillä on suunnaton kapasiteetti sekä innokkuus esteitä kohtaan. Ori hyppääkin esteitä aina 110cm tasolle asti. Simo saattaa hieman innostua ja kuumentua esteillä, minkä vuoksi tarvitsee kärsivällisen sekä taidokkaan esteratsastajan selkäänsä, joka jaksaa käyttää kaikkia apuja tämän orin pidättämiseen. Simo on ratsastaessa myös hieman säikky ja saattaa säikkyä mitä eriskummallisimpia asioita – kuten esimerkkinä tyhjiä juomakuppeja sun muuta epätavallista. Tämän takia voi olla myös turvallista, mikäli maastoreissuja ei hirveästi orin kanssa tehdä – muuta kuin sitten todella taitavan ja sellaisen ratsastajan kanssa johon tämä poniori luottaa. Ja mielellään kaverin kanssa lähdettäisiin.

Kilpailuissa tämä ori on hieman hermostunut ja mielellään vilkuilee kilpakumppaneittensa perään. Se on myös utelias ja jokainen nurkka tulisi päästä tutkimaan, mutta kaikkihan ei ole mahdollista – ja se tulee myös tälle pojalle kertoa. Simo ei pidä yhtään siitä hössötyksestä mitä sen eteen tehdään kilpailuiden takia. Se mieluummin esiintyisi rähjäisenä sekä harja vauhdikkaasti hulmuten kuin sitten puunattuna ja harja sykeröillä. Siksi Simon kanssa kisavalmistelut tehdään hyvin vaiheikkaasti ja ”salaisesti” – ja se myös yritetään pitää siistinä kilpailupäivään asti. Suorituksessa ori tekee totta kai aina parhaansa, mutta sille ei tietenkään mitään voi jos poika saattaa hieman säikkyä tiettyjä asioita. Mutta säikähtäessään siihen saadaan hieman lisää vauhtia, mikä on toisaalta hyvä asia jos sen saa kuriin.

Sukutaulu

  Casnar
  rp, km, 148cm
  Travon conn   --
  --
  Meredydd ox   --
  --
  Derwen
  rp, rnkm, 146cm
  Rhychdir ox   --
  --
  Jinelle conn   --
  --


Simon isä on hieno ruotsalainen ratsuponiori Casnar. Canoniksi kutsuttu ori on vahvasti estepainotteinen ja vielä melko nuoressa iässä oleva herrasmies. Herra on kuitenkin kerinnyt jo kilpakentille ja hieman menestystäkin on jo tullut. Sijoituksia ja voittoja toki odotetaan orilta rutkasti enemmän, sillä kapasiteettia löytyy. Näyttelykehissä ori on myös jo kierrellyt ja hirveästi on kehuja tullut rakenteesta. Kantakirjaan asti ori ei ainakaan vielä ole päässyt, mutta ehkä myöhemmin. Canon on 148cm korkea kimo ori, jolla riittää ponnistusvoimaa aina 110cm esteille. Koulua ori vääntää helppo B tasolla. Simon isänisä on kerrassaan hieno esteori Travon. Travon on rodultaan connemara. Ori on väriltään ruunikonkimo ja rakenteeltaan erittäin näyttävä ja siro. Herran liikkeetkin ovat sitä luokkaa, että kouluhevoseksihan sitä voisi luulla, mutta ei kun vallan mainio esteori kyseessä. 134cm korkealla ponilla riittää pomppua 100cm esteille ja menestystä tuolla tasolla on tullutkin ihan kiitettävästi. Näyttelykehissä ori on kuitenkin selkeästi paremmin menestynyt ja omistaakin II palkinnon kantakirjassa. Simon isänemä on kuvankaunis ja siro arabitamma Meredydd ox. Erittäin hieno ja kaunis tamma ei ole ollut kilpailukäytössä juuri ollenkaan, vaan se on toiminut lähinnä näyttely- ja siitoshevosena. Upeita jälkeläisiä tamma onkin jättänyt jälkeensä. Tammaa on käytetty melko paljon ratsuponijalostukseen, mutta siltä löytyy myös ihan puhtaita arabijälkeläisiä. Tamma on kantakirjassa III palkinnolla.

Simon emä on sirorakenteinen ja sporttinen tamma Derwen. Kyseinen tamma on Simon kasvattitallin hienoimpia ja menestyneimpiä poneja. Esteradoilla tämä tamma on kuin kotonaan. Tamma hyppää ratana jopa 110cm esteitä ja roimalla ilmavaralla. Tamma on kuitenkin yksittäisenä hypännyt 120cm ja voi olla että joskus sillä pystytään kisaamaan ratana kyseistä tasoa. Tällä neidolla on erittäin siro, mutta silti sporttinen rakenne. Sillä on elegantit linjat ja se on ryhdikäs ja näyttävä. Tammalla on kantakirjassa I palkinto ihan ansaitusti. Simon emänisä on kerrassaan upea arabiori Rhychdir ox. Jo kuvissa ori oli aivan uskomattoman näköinen, tiedä sitten livenä miten näyttävä tämä herra on. Tämäkin herra on toiminut lähinnä näyttelyhevosen asemessa. Oria on käytetty myös melko ahkerasti jalostuksessa niin ratsuponien kuin arabienkin keskuudessa. Orilla on erityisen upea luonne, mikä on todettu periytyvän suurimmalle osalle orin jälkeläisistä. Simon emänemä on eleganttilinjainen estetamma Jinelle. Jinelle on rodultaan connemara. Jinelle on myös näitä suvun sporttisia poneja. Jinellellä on ehkä normaalia tamman rakennetta suurempi lihasmassa joka saa näyttämään tamman hieman ryhdikkäämmältä ja elegantimmalta. Jinellellä on kauniit silmät joilla se hurmaa jokaisen vastaan kävelevän.

Jälkeläiset

o/t.     nimi     (emä)

Astunut 00.00.0000 tamman