Visual Basic Românesc  

 

Lista VB Ro
Carti
Surse
Articole
   Programe
Legaturi
Pareri

 

 

 

       În aceasta pagină voi prezenta câteva programe complete (creatie proprie dar nu numai) împreuna cu codul sursă.
       Primul program prezentat este facut de mine si are destule explicatii în româneste.
  1. CloseX - programul închide ferestrele cu reclame de la Geocities (de fapt închide orice program specificat de dvs. într-o listă)
  2. Active Reports si Active Bar v1.0 (cu patch) de la www.datadynamics.com (contributia lui Radu Catalin) in 2 parti: partea I-a (1,15 Mb) si partea a II-a (920 kb).
    ATENTIE: Cele 2 zipuri (ActRpt1.zip respectiv ActRpt2.zip) trebuie redenumite ca ActRpt.exe respectiv ActRpt.r00 pentru ca sint arhive Self-extract WinRAR (La Geocities nu pot pune orice fisiere cu orice extensii. De exemplu nu se poate pune EXE sau EX_ sau diverse combinatii dar ZIP este ok, indiferent ce contine el).
  3. Găsiti la Sheridan câteva controale foarte utile (cu patch-urile si crack-urile de rigoare) (contributia lui Costin Chiriac):
    ActiveListBar (2.849 Kb) - KeyGen_ActiveListBar102.zip (26 kb),
    ActiveThreed Plus (6.167 Kb) - atp3a2KeyGen.zip (26,2 kb),
    ActiveToolBar Plus (4.546 Kb) - atp20KeyGen.zip (50,4 kb),
    ActiveTreeView (3.810 Kb) - cr-sat10.zip (24 kb),
    Calendar Widgets (8.434 Kb),
    CodeAssist (7.291 Kb) - cr-ca11a.zip (54,5 kb),
    Data Widgets 3 (10.538 Kb) - SSDataWidget312.zip (54,1 kb),
    Designer Widgets 2 (6.284 Kb),
    VBAssist 5 (6.324 Kb).
    Autorii crack-urilor îi găsiti aici.
  4. Exemple de teste pentru certificare MS de la www.selftestsoftware.com (pep.zip - 690 kb) - inclusiv VB (70-165, 70-175, 70-176) sau MS SQL Server .
  5. Decompilator de fisiere HLP in sectiunea programe (217 kb).
       Mai jos sunt prezentate câteva programe (aplicatii) complete luate din diverse locuri de pe Internet la care ar fi de studiat modul în care au fost făcute. Am cautat programe interesante din care efectiv se poate învata câte ceva. Desi au câteva explicatii (în engleză), în general trebuie analizat atent codul (sursa) programului pt. că cea mai buna explicatie este programul in sine. În aceste programe se apelează deseori la API Windows de aceea cred că este o buna sursă pentru a învata prin exemple concrete utilizarea functiilor API puse la dispozitie de Windows.
       Programele se refera la Visual Basic 5.0 (eventual 6.0).

PolyBtn.zip 6,81 kb Creează un control buton (command) de formă neregulată, grafic, împreună cu evenimentele MouseDown si MouseUp pt. interactiunea cu acesta, cu exemplu concret de utilizare.
Context.zip 12,3 kb Un model de utilizare a meniului de context (click dreapta) într-un rich text-box.
Restrictmouse.zip 2,71 kb Restrictionează miscarea mouse-ului la un control sau la o formă si blochează / deblochează o forma.
Lzw.zip 4,18 kb Proceduri pt. compresie / decompresie folosind metoda LZW într-un exemplu concret.
Shfileop.zip 7,58 kb Exemplu de utilizare a functiei API SHFileOperation pentru crearea unei clase de lucru cu fisiere si directoare (copiere, mutare, redenumire, etc).
TitleBar.zip 3,14 kb Exemplu de folosire a subclasificării pentru modificarea barei unei ferestre (caption-ul scris la mijloc si schimbarea culorii)
Undocsh.zip 18,5 kb Exemplu de utilizare a câtorva functii nedocumentate din SHELL32.DLL SHRestartSystemMB, SHShutDownDialog, SHRunDialog, SHChangeIconDialog, SHFileExists si SHGetShortPathName.
Shellmenu13.zip 21,1 kb De vazut neapărat: exemplu de utilizare din VB a meniului de context din Windows Explorer (modificabil). La click-dreapta într-un FileListBox pe un fisier apare meniul de context aferent extensiei fisierului perfect functionabil.
Progress.zip 13 kb Utilizarea unui progress-bar direct din Comctl32.dll la run-time fără utilizarea Comctl32.ocx (fără să fie pus pe formă la design-time)
Status.zip 26,6 kb Crearea, utilizarea, modificarea dinamică si distrugerea unui status-bar la run-time fără să fie pus pe formă la design-time
VertMenu.zip 273 kb Creează un control asemănător cu meniul vertical din Outlook Express. Aplicatia prezintă si un exemplu de utilizare într-o formă.
Vb5dialog.zip 49,7 kb Utilizarea dialogurilor comune (open, font, ...) fără controlul common-dialog si subclasificarea acestor dialoguri.
Cnetworkinfo.zip 7,12 kb Câteva functii care obtin informatii despre retea (numele userului, ID statiei, versiunea de Windows, adresa IP, numele PDC-ului, timpul serverului, ...)
Adduserbulk.zip 20,9 kb Programul execută diverse operatiuni sub Windows NT: adăugarea si stergerea unui utilizator, generează o parolă automat, crearea unui home-director pt. utilizator, setează un logon script, etc.
Font95nt.zip 2,88 kb Adăugarea unui font în sistem.
TaskList.zip 8,8 kb Lista task-urilor care se execută la un moment dat (asemănător cu ceea ce se obtine la CTRL+ALT+DEL).
PrevInst.zip 44,7 kb Un exemplu concret de editor MDI cu functii de căutare (dialog Find) si aducerea în prim plan a instantei anterioare la a 2-a lansare a programului.
PassSniff.zip 7,91 kb Vizualizarea unei parole de pe ecran (textul ce se află sub '***').
soundtab.zip 69,6 kb Exemplu de emitere a sunetelor prin difuzorul calculatorului (fără placa de sunet) pe diverse tonalităti.
Ccrpani.zip 100 kb Alternativa la controlul 'Animation' perfect functional (free).
Grabber.zip 33 kb Utilizarea unui label (în coltul dreapta jos) pentru redimensionarea ferestrelor si modificarea la runtime a stilului ferestrei.
AppBar.zip 11,8 kb Exemplu de a crea ferestre dockabile cu auto-hide sau always-on-top, fata de marginile ecranului (ca si task-barul)
CHyperlink.zip 18,5 kb O clasa pentru a crea hyperlink-uri in controale RTF care lanseaza automat IE la adresa hyperlink-ului

 

Caut cu FreeFind

Doar in VB_Ro
Intreg Web-ul