Husorden for Husumgård

Vedtaget på afdelingsmøde d. 20. oktober 2008

opdateret 13.01.2009

Husorden for afdelingen Husumgård 1-70

 

Når mennesker bor tæt sammen som man gør i Husumgård er man nødt til at have et sæt regler, så hver enkelt beboer ved, hvad man kan tillade sig, og hvad man ikke kan tillade sig. Det kan sikkert virke både stift og bureaukratisk med disse påbud og forbud, men de er nødvendige, hvis alle skal have det rart, hvor vi bor.

Det er i alle beboernes interesse, at nærværende husorden bliver overholdt. Det vil medvirke til ro og tilfredshed,. Dersom alle erkender nødvendigheden af hensyntagen til de fælles interesser. Ejendommens funktionærer har pligt til at sørge for overholdelse af de gældende bestemmelser, og beboerne har ret til at påtale overtrædelser.

Under henvisning til huslejekontraktens bestemmelser bedes enhver beboer iagttage god skik og orden i ejendommen og i egen interesse efterkomme, hvad der i så henseende påbydes af FSB Bolig eller dennes repræsentant.

 

  1. Affald: Ved affaldsskakte skal affaldsposer anvendes. Affaldsposer kan afhentes hos inspektøren i dennes åbningstid. Vådt affald indpakkes, inden det lægges i posen. Storskrald nedbæres i den dertil indrettede container. Skraldeposer og muraffald må under ingen omstændigheder komme i storskrald. Papiraffald samt glasaffald anbringes i de dertil indrettede beholdere. Affald, der ikke medtages af dagrenovationen må beboerne selv lade fjerne for egen regning.

  2. Adgang til lejligheden: Ejendomsselskabets repræsentant (f.eks. inspektør eller ejendomsfunktionær) sammen med eventuelle håndværkere skal efter anmodning gives uhindret adgang til lejligheden eller tilhørende rum for eftersyn og reparation. Forannævnte har ligeledes ret til under beboernes fravær, ferie m.v. at skaffe sig adgang til lejligheden eller tilhørende rum ved hjælp af låsesmed, hvis det skønnes nødvendigt (f.eks. i tilfælde af sprængte vandrør, radiator, indslag af regn gennem åbenstående vindue osv.)

  3. Altaner: Altankasse, espalier, læskærme, hegn o. lign. må kun opsættes efter foreningens godkendelse. Altaner skal se ryddelige ud. Specielt i vintertiden må måtter, lister o. lign., som forhindrer udtørring, fjernes. Altaner skal renses for sne og is i frostperioden.
    Tørring af vasketøj over altanhøjde er ikke tilladt. Vanding skal foretages med fornøden hensyn til underboen og må ikke ske i tidsrummet 8.00-22.00

  4. Ansvar: Overtrædes sundhedsvedtægterne eller politianordninger, må beboerne stå til ansvar over for de pågældende myndigheder og holde foreningen skadesløs herfor.

  5. Antenner: Antenner og paraboler må kun opsættes, når skriftlig tilladelse efter ansøgning (hentes på ejendomskontoret) samt indbetaling af 500 kr. samt fremvise en indboforsikring 1 gang årligt, forefindes.

  6. Bad og W.C.: I W.C.-skålen må intet kastes, som kan tilstoppe afløbet. Til renholdelse af bad, håndvask og W.C., samt forkromede dele må ikke anvendes syrer eller ridsende midler. Afløb skal holdes renset. Fejl ved anlæg skal omgående meldes til inspektøren.

  7. Campering: Det er forbudt at campere på området. Der må gerne opstilles legetelte på de grønne arealer.

  8. Cykler og barnevogne m.m.:. Cykler og barnevogne må kun henstilles på de anviste steder såsom cykel- og barnevognsrum i kælderen og således ikke på hovedtrapper, i kældergange eller lign. steder.
    Al kørsel på gangarealerne er ikke tilladt. Dog er barnecykler (med 3 eller 4 hjul) tilladt.
    Transport af cykler m.m. ad trappen er forbudt.

  9. Elevatorer og Opgange: Beboerne må drage omsorg for, at disse ikke lider overlast, og de må ikke anvendes af legende børn . Børns ophold og leg på opgangene og elevatorerne er ligeledes forbudt.
    Rygning er forbudt.
    De må heller ikke anvendes til henstilling af cykler, fodtøj og barnevogne m.m. der kan fremme en brands udbredelse eller hindre personers flugt og brandvæsenets indsats i tilfælde af brand.
    Trapperne og gangene m.v. skal holdes ryddelige

  10.  Fodring: Fodring af fugle og dyr fra vindue, altan eller i terrænet på ejendommen er forbudt. Faren for rotter og gener fra især duer og katte er en stor plage for mange beboere.

  11. Forurening: Enhver form for forurening eller beskadigelse af foreningens ejendom er forbudt. Der må ikke i det lejede anbringes ting, som ved lugt, støj, brandfare el. lign. er til fare eller gene for ejendommen eller beboerne. Er en beboer skyld i forurening, må nødvendig rengøring omgående foretages af vedkommende beboer eller på dennes egen regning
    .
  12.  Fyrværkeri: Det er forbudt at afbrænde fyrværkeri eller bål på ejendommen eller dennes grund.

  13. Grill: Benyttelse af grill på terrasser og altaner er ikke tilladt. Dette gælder også hvis grillen er placeret lige indenfor altandøren.

  14. Grønne arealer: Beboerne må tage hensyn, til de opstillede haveborde såsom børns leg på bordene (der må ikke skrives eller tegnes på bordene, ej heller siddes eller hoppes på bordpladen). Afbrækning af grene, beskæring af træer eller buske, samt plukning af blomster er strengt forbudt. Forældre må nøje indprente deres børn at disse regler overholdes. Ligeledes må de grønne arealer ikke forurenes (ved henkastning af papir, affald o. lign.). De dertil opstillede affaldsspande skal benyttes.
    Alle former for grill på ejendommens grønne områder er ikke tilladt.

  15. Gulve og køkkenborde: Skal vedligeholdes forsvarligt, så skader undgås. Beboerne er ansvarlige for slid og ødelæggelse forårsaget af mangelfuld eller fejlagtig vedligeholdelse. Terrazzogulve må ikke afvaskes med syre eller sulfomider.

  16. Haver: Haver og terrasser skal anlægges og vedligeholdes efter de udleverede haveanvisninger. Vasketøjet må ikke stilles udenfor terrasserne.

  17.  Husdyr: Det er ikke tilladt at holde husdyr – hund og kat eller have disse i pleje (overnattende).

  18. Hærværk: Al hærværk eller ødelæggelse foretaget af en beboer eller gæst vil blive opkrævet beløbet for udbedring af det ødelagte. Muligvis vil sagen blive overdraget til FSB og anmeldt til Københavns Politi

  19. Leg og boldspil: Henvises til de indrettede legepladser og boldbaner.(Boldbanen på Toften).
    Leg og boldspil på parkeringspladserne er forbudt
    Leg og ophold og støjende adfærd på trappeopgange, og i kældre er ikke tilladt. Der må ikke skrives eller tegnes på mure, døre og vægge.
    Al støjende ophold på ejendommens arealer bør af hensyn til aftenfreden ophøre ved mørkets frembrud, dog senest kl. 21:00. Forældre må påse, at dette overholdes.

  20. Musik og støj: Støjende adfærd samt benyttelse af musikinstrumenter, radio og lign. herunder børns støjende leg i lejligheden såsom råben fra altaner og trampen/løben i lejligheden skal ske med fornødent hensyn til de øvrige beboere og må ikke finde sted i lejligheden mellem kl. 21:00 og kl. 8:00, medmindre de øvrige beboere i særlige tilfælde samtykker deri, og aldrig på altaner, terrasser eller for åbne vinduer. Musik og sang, der har karakter af øvelse eller undervisning, som er til gene for de øvrige beboere, er ikke tilladt.
    Af hensyn til de øvrige beboere skal støjende adfærd undgås.
    Boremaskiner eller andet der frembringer støj, må kun anvendes på hverdage kl. 07:00 til kl.19:00 og lørdage kl. 10:00 til kl. 16:00 og ingen anvendelse på søgne -helligdage og dette kun i almindelig omfang.


    Private fester henvises til afdelingens fælleshus

  21. Parkering: Må kun finde sted på de anviste pladser. Henstillen af motorkøretøjer for kortere tidsrum skal ske med tilbørlig hensyntagen til færdslen. Campingvogne og lastbiler må ikke parkeres på bebyggelsens område.
    Al parkering på ejendommens område koster en parkeringstilladelse fra Carpark.
    Parkeringstilladelse kan hentes på ejendomskontoret.

  22. Påtale: Såfremt en lejer ikke overholder husordenen, bliver dette påtalt af boligselskabet. En påtale skal efterkommes, idet det ellers vil blive betragtet som kontraktbrud og medføre opsigelse.

  23. Radiatorer: Fejl ved radiatorer og ventiler anmeldes til inspektøren.

  24. Skiltning: Navneskilte på entredøre skal være de opsatte fra afdelingen.

  25. Tæppebankning: må ikke finde sted på altaner, vinduer eller trapper

  26. Udearealer: Ejendommens adgangsarealer, brandredningsarealer (brandvej), trapper med tilhørende forrum og gange, samt adgang hertil må ikke indrettes eller benyttes til andre formål end adgang eller tilkørsel. Arealerne m.v. skal holdes ryddelige.

  27. Udluftning: af lejlighederne skal foregå jævnligt flere gange i døgnet for at undgå fugtskader..

  28. Utætheder: Utætheder og indslag af regn og sne samt enhver beskadigelse af ejendommen eller dennes inventar skal omgående anmeldes til inspektøren.

  29. Vinduer og døre: Beboerne skal påse, at vinduer i lejligheden og i dertil hørende kældre er forsynet med hele ruder.
     Anmeldelse af ituslåede ruder sker til ejendomskontoret
    Alle døre, der er forsynet med dørlukkere, skal være lukket og må ikke holdes åbne ved anbringelse af sten el. lign. mellem dørens kant og ramme. Cykelrum og kælderrum skal være aflåst, selvom rummene ikke benyttes

 

Der gøres opmærksom på at overholde reglerne omkring Musik & støjende adfærd