Achtergrond van de vriendenkring.

Een tijdje geleden kwamen op een zondagavond talrijke ouders samen die een 'autistisch kind' hebben. Gedachten werden er uitgewisseld, zorgen gedeeld en geluisterd naar ieders' verhaal. Het was een boeiende avond, maar toch vertrokken de meesten met vragen zonder antwoorden. Vanuit de gevoeligheid die daar groeide kwam het idee om een 'VRIENDENKRING' op te richten die de STICHTING VOOR AUTISME VZW zou ondersteunen. Deze vereniging heeft twee projecten, nl. AUTIGONE (volwassen autisten) en DE SPELING (miderjarig-begaafde autisten). Ons kind kan daar voor opvang en begeleiding terecht.

Autisme is een vorm van handicap die weinig gekend is, niet meteen zichtbaar en zeker niet begrepen. Het anders zijn van mensen met autisme gaat vaak schuil achter een gewoon uiterlijk. Autisme grijpt diepgaand in, hoe subtiel het ook aanwezig is.

Wij - ouders met een autistisch kind- beseffen maar al te goed dat we zonder deskundige hulp nergens zouden staan. In Autigone en De Speling zijn onze kinderen tevreden. Het is er hun 'leefwereld' geworden waar ze in een aangepast klimaat huiselijke, zorgzame en professionele begeleiding krijgen. Zonder die zo noodzakelijke steun zouden we ons kind nooit zo ver krijgen dat ze zelfstandig heel wat kunnen doen.

Méér dan ooit zijn we er dan ook van overtuigd dat het uitbouwen van een VRIENDENKRING echt moet kunnen. Het enthousiasme is groot om er iets degelijks van te maken in de hoop dat een derde project nabij Mechelen kan gerealiseerd worden. Onze bedoeling is driedelig: informatie verspreiden over autisme in het algemeen, over de Stichting voor Autisme in het bijzonder en vooral zorgen voor financiële ondersteuning om de werking verder uit te bouwen. De Vriendenkring 'DOORBRAAK' rekent daarom op Uw interesse, Uw sympathie en Uw medewerking.

Van harte danjewel!

Jacques Deblauwe, Voorzitter

Terug naar de hoofdpagina