Захист прав меншин - Кримське товариство поляків виселили з приміщення

До Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин надійшло звернення від Голови Кримського товариства поляків Юзефи Кравець, в якому повідомляється про виселення товариства з орендованого ними приміщення у м. Сімферополі.

Згадане приміщення орендувалося товариством протягом 6 років; за цей час було здійснено його капітальний ремонт коштом Республіки Польща. Товариство було виселено незважаючи на звернення генерального консула Республіки Польща п. Міхала Журавскі до Верховної Ради АРК та до міського голови м. Сімферополя.

Геннадієм Удовенком направлено листа до Голови Ради міністрів Автономної республіки Крим С. В. Куніцина, в якому зазначається, що сприяння розвиткові етнічної, культурної, мовної та релігійної самобутності національних меншин України гарантується Конституцією України. Привертає увагу і те, що подібні дії було вчинено під час проведення Року Польщі в Україні. Геннадій Удовенко закликає С. Куніцина з належною увагою поставитися до забезпечення прав Кримського товариства поляків та забезпечення йому належних умов для роботи.

Використання матеріалів сторінки вітається, посилання на http://www.oocities.org/hennadiy_udovenko при цьому обов'язкове.

Дешевий і сердитий дизайн цієї сторінки © 2003-2004 Мирослава Лузіна,
помічник-консультант Г. Удовенка.
З питаннями і пропозиціями пишіть .



 Якщо Вам заважає реклама Yahoo, скористайтесь браузером Opera