Чи мовчить наш Рух

Красномовний лист надійшов до Г. Удовенка від громадянки Марії С. (Чернівецька обл.):

Шановний пане Удовенко! Невже Ви не бачите, що робить Кучма з нашим народом, чому наш Рух мовчить, чому не піднімає народ за свою незалежність? Невже Ви не бачите, що нас хотять знищити? Ні в одній бувшій республіці нема такого хаосу, як в Україні, що се робиться, скільки це все можна терпіти? Мати трьох дітей, Марія.

Відповідь Г. Удовенка:

Шановна пані Маріє!

Дякую Вам за Вашого листа. Мені приємно, що ви називаєте Рух "нашим Рухом". Однак категорично не погоджуюсь з Вами стосовно того, що Рух мовчить і не бачить, що коїться в державі. Рух завжди займає принципову позицію у кожному питанні, відстоюючи: державу, яка була би насправді українською та насправді незалежною; високий рівень життя для кожного громадянина України; інтеґрацію до європейських та євроатлантичних структур, для чого потрібне поглиблення демократизації та реформ для відповідності європейським стандартам.

Справді, з певних причин названі цілі Руху все ще не втілені в життя. Однак, Ви повинні погодитись, що для боротьби з режимом, який не дозволяє цим цілям реалізуватися, не можна діяти методами цього режиму, адже він і процвітає завдяки нерозвинутості демократичних методів здійснення політики. Ці демократичні методи мають реалізовуватися через парламент, який є засобом контролю над урядом. У нашій державній системі, на жаль, парламент має обмежені повноваження, а ініційована Президентом України конституційна реформа має на меті ще більше виключити парламент з процесів керування державою. Гадаю, Ви помітили, наскільки часто у заявах Президента та підконтрольних засобах масової інформації звучить мотив "неконструктивності" парламенту, який не бажає співпрацювати і заважає "демократичним" ініціативам Президента. Саме це і є доказом того, що Рух та партнери Руху по блоку "Наша Україна" не мовчать. Бо вони заважають... Зазначу, що парламент має змогу до певної міри заважати безконтрольному пануванню кланово-олігархічної системи, не зважаючи на те, що у ньому існує створена адміністративними методами пропрезидентська більшість. Зазначу також і те, що депутати, які стали членами цієї більшості і підтримують Президента, були обрані до Верховної Ради України народом. Не маю на увазі Вас чи когось з Ваших близьких – з Вашого листа я бачу, що Ви здатні розрізнити між політичними силами, які справді вболівають за Україну, та тими, для кого політика є засобом особистого збагачення. Однак велика частина населення України поки що згідна з тим, аби нею керували олігархи, і голосують за полагоджену в під’їзді батарею, продуктовий набір, а то й просто двадцять гривень. Ми же змушені у Верховній Раді протистояти цим силам, тобто працювати в тих умовах, які є.

Хочу Вам повідомити, що за наслідками нещодавнього підписання Президентом Кучмою Угоди про створення Єдиного Економічного Простору з Росією, Білоруссю та Казахстаном Рух виступив з різкою заявою, копію якої надсилаю Вам для детального ознайомлення. Також, Рух не тільки робить заяви. Розпочато акцію збору підписів для початку процедури імпічменту Президента Кучми. Кожний громадянин може зробити свій внесок до звільнення України від кланово-олігархічної влади, сам надавши свій підпис та переконавши своїх знайомих, що, як написано у Вашому листі, цього вже терпіти не можна. Додаю до цього листа також і примірник аркушу для збору підписів. Громадяни мають знати, що вони повинні не тільки звинувачувати політиків у бездіяльності, а й робити щось самі для того, щоб кожний українець жив краще. Ви можете зібрати підписи під листом до Президента та зв’язатися з Чернівецькою обласною організацією Народного Руху України (вул. Ломоносова, 2, м. Чернівці, інд. 58000, тел. 22-45-29, 55-33-08) для того, щоб дізнатися, що робити з цим аркушем далі. Також Ви можете активніше включитися в роботу Руху у Чернівецькій області, взнавши адресу організації НРУ у Вашому місті. Рух зможе набрати сили і дійсно втілювати в життя свої цілі саме завдяки співпраці й активній участі громадян на місцях. В державних масштабах результати, можливо, будуть видні не одразу з викладених мною вище причин, проте наші спільні дії створюють масу перетворень, які колись змінять Україну.

Ще раз дякую Вам за листа, бо він засвідчив мені, що в Україні є люди, завдяки яким у нас неодмінно буде побудоване функціонуюче громадянське суспільство та справжня демократія.

З повагою,
народний депутат України Геннадій Удовенко

Використання матеріалів сторінки вітається, посилання на http://www.oocities.org/hennadiy_udovenko при цьому обов'язкове.

Дешевий і сердитий дизайн цієї сторінки © 2003-2004 Мирослава Лузіна,
помічник-консультант Г. Удовенка.
З питаннями і пропозиціями пишіть .



 Якщо Вам заважає реклама Yahoo, скористайтесь браузером Opera