Треба зберегти крейсер "Україна" для нашої армії як тренажер для підтримки професіоналізму

Останнім часом знову розгорілися суперечки навколо крейсеру "Україна", що його будують на Миколаївському суднобудівному заводі імені Шістдесят Одного Комунара аж з 1986 року. Будівництво ніяк не можуть закінчити через перебої з фінансуванням, і зараз уряд стоїть перед рішенням: чи добудовувати крейсер "Україна", чи продати його, а чи й просто здати на металобрухт.

За коментарем щодо цього питання до Г. Удовенка звернулася газета "Український південь". Публікуємо тут текст цього коментарю:

Якщо чесно, іноді втомлюєшся говорити про невміння керівництва держави ефективно господарювати, підвищувати авторитет України та працювати на розбудову держави. Крейсер "Україна" є черговим прикладом цього.

Зараз деякі політики постійно піднімають питання про відновлення ядерного статусу Україну, оскільки держави, що надали Україні певні ґарантії у зв'язку з цим рішенням, не виконують своїх зобов'язань. Я все ще вважаю, що відмова від ядерного статусу була правильним кроком. Однак, наскільки примітивно це не звучало би, повага до держави все ще досить великою мірою пов'язана з її військовою міццю. Тому крейсер "Україна" безумовно має служити Україні. Тим більше що в нього вже було інвестовано не один мільйон бюджетних коштів, тобто коштів платників податків. І викидати ці гроші так просто на вітер щонайменше нерозумно, а за певних умов, коли більшість громадян живе за межею бідності, навіть злочинно.

Щонайменше після Тузли нам мусило стати ясно, що якщо ми самі не подбаємо про себе, в тому числі у військовому аспекті, нам і надалі залишатиметься лише голосно обурюватися тим, що хтось за наш рахунок вирішив свої проблеми і забезпечив власні інтереси. Вважаю недоречними арґументи, що утримання крейсеру "Україна" занадто багато коштуватиме. Виходить, спочатку вкласти у побудову велику суму грошей і потім просто все це знищити - не дорого, а зважено розбудовувати міць Української держави, з розумом розпоряджаючись бюджетними коштами - це дорого? Може, армія просто боїться, що не зможе впоратися з такою серйозною машиною, а наслідки будуть гіршими, ніж ракетами по літаках? В такому разі тим більше слід зберегти крейсер "Україна" для нашої армії, як тренажер для підтримки професіоналізму.

На моє переконання, слід добудувати крейсер "Україна" та зробити його флаґманом українського флоту. Навіть якщо його і продавати, обов'язково слід робити це прозоро, повідомивши громадськість заздалегідь про покупця, ціну та умови продажу. Занадто часто ми за безцінь віддаємо національне багатство України. Якщо і цього разу так станеться, це доповнить міру ганьби теперішнього керівництва держави. Якщо ж буде прийнято рішення здати крейсер "Україна" на металобрухт, прошу за коментарями до мене не звертатися, бо таке не коментують.

Використання матеріалів сторінки вітається, посилання на http://www.oocities.org/hennadiy_udovenko при цьому обов'язкове.

Дешевий і сердитий дизайн цієї сторінки © 2003-2004 Мирослава Лузіна,
помічник-консультант Г. Удовенка.
З питаннями і пропозиціями пишіть .



 Якщо Вам заважає реклама Yahoo, скористайтесь браузером Opera