В процесі перетворення міліції з силових органів на структуру на службі в народу Україні допомагатиме Швеція

13 січня 2005 р. Геннадій Удовенко прийняв колишнього посла Королівства Швеція в Україні та теперішнього керівника відділу міжнародних зв'язків шведського Міністерства внутрішніх справ Мартина Халквіста для обговорення перспектив розвитку політичної ситуації в Україні. М. Халквіст заявив, що шведська сторона готова до співпраці з українськими органами внутрішніх справ, - можливо, не одразу, але через деякий час. Шведський гість повідомив, що його міністерство вже має програми співпраці з поліційними органами деяких країн, зокрема, Шри-Ланки, Чорногорії та Сербії, допомагаючи цим країнам трансформувати їхню поліцію з силової структури на структуру, що знаходиться на службі народу.

Геннадій Удовенко виклав своє бачення подій останніх двох місяців, зазначивши, що головним підсумком слід вважати навіть не перемогу на виборах опозиційного кандидата Віктора Ющенка, а те, що відбулося відродження нації, - люди встали з колін та усвідомили себе народом, а не населенням.

Відповідаючи на питання М. Халквіста про найбільші проблеми, з якими може зіткнутися адміністрація нового Президента, Геннадій Удовенко назвав насамперед зміну системи влади, побудованої Кучмою. Питання розколу України натомість є надуманим і штучним, оскільки сам Геннадій Удовенко регулярно зустрічається з людьми, що приїхали з Донбасу. Ці люди кажуть, що противників єдності України в їхньому реґіоні майже немає.

Для прискорення перетворень в системі органів внутрішніх справ України в напрямі відповідності європейським стандартам Геннадій Удовенко запропонував М. Халквісту якнайскоріше після створення нового Кабінету Міністрів України починати побудову контактів із відповідним відомством.

Після закінчення зустрічі Геннадій Удовенко разом із шведським гостем вийшли поспілкуватися з мешканцями наметового містечка на вул. Банковій.

Використання матеріалів сторінки вітається, посилання на http://www.oocities.org/hennadiy_udovenko при цьому обов'язкове.

Дешевий і сердитий дизайн цієї сторінки © 2003-2004 Мирослава Лузіна,
помічник-консультант Г. Удовенка.
З питаннями і пропозиціями пишіть .



 Якщо Вам заважає реклама Yahoo, скористайтесь браузером Opera