Вступ України на шлях демократичних перетворень відкриває двері для широкого співробітництва з ООН

6 січня 2005 року Геннадій Удовенко прийняв виконуючого обов'язки постійного представника Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні Маноджа Баснета. Останній повідомив, що з приходом нової влади ПРООН має наміри активно розгортати серію програм розвитку в різних реґіонах України. Для цього ПРООН заручилася підтримкою та фінансовими ґарантіями різних країн світу (зокрема, Канади та Нідерландів) та фондів. Тепер, коли є перспектива реального впровадження програм, що приноситимуть користь українському народу, М. Баснет пропонує об'єднати зусилля декількох інституцій, включаючи парламентський Комітет з питань прав людини, що його очолює Г. Удовенко, для визначення пріоритетних напрямів використання цього потенціалу.

Геннадій Удовенко повідомив, що Комітет з питань прав людини наразі готує пропозиції, які українське Представництво при ООН зможе представити на наступній сесії Комісії ООН з питань прав людини. Також необхідна буде інтенсивна робота в напрямі скасування постулату щодо прокурорського нагляду, який запроваджується прийнятою в грудні політреформою.

Співрозмовники погодились, що наразі є чудова можливість для активізації співпраці України як держави, що вступає на демократичний шлях розвитку, та ООН як організації, що її було створено для забезпечення демократичних цінностей. Україна стала широко відомою в світі та мусить активізувати дипломатичні зусилля на світовій арені, а чудовим форумом для цього є, зокрема, Організація Об'єднаних Націй.

Використання матеріалів сторінки вітається, посилання на http://www.oocities.org/hennadiy_udovenko при цьому обов'язкове.

Дешевий і сердитий дизайн цієї сторінки © 2003-2004 Мирослава Лузіна,
помічник-консультант Г. Удовенка.
З питаннями і пропозиціями пишіть .



 Якщо Вам заважає реклама Yahoo, скористайтесь браузером Opera