Участь Геннадія Удовенка в роботі круглого столу "Український соціум"

28 грудня 2004 Голова Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Геннадій Удовенко взяв участь у роботі круглого столу “Український соціум”, організованого Національним інститутом стратегічних досліджень за участю Української Всесвітньої Координаційної Ради.

Зазначений захід був присвячений обговоренню надзвичайно актуальних для нашої держави питань, пов'язаних з формуванням української політичної нації та параметрами і вимірами національної ідентифікації в Україні.

У своєму виступі Г. Удовенко порушив проблеми становлення політичної нації у контексті багатокультурного поліетнічного суспільства в Україні. Він відзначив ключову роль у цьому процесі такого базового ідеологічного чинника, як “українська національна ідея”. Така ідея повинна зіграти роль універсальної основи для самореалізації Українського народу та його інтересів. Мається на увазі конституційне визначення, як “Українського народу – громадян України всіх національностей”.

При цьому, підкреслив Г.Удовенко, у всій суспільно-політичній практиці домінуючим має бути положення про захист та забезпечення прав людини і громадянина незалежно від їх соціального статусу, національності, світогляду чи релігійних переконань.

Використання матеріалів сторінки вітається, посилання на http://www.oocities.org/hennadiy_udovenko при цьому обов'язкове.

Дешевий і сердитий дизайн цієї сторінки © 2003-2004 Мирослава Лузіна,
помічник-консультант Г. Удовенка.
З питаннями і пропозиціями пишіть .



 Якщо Вам заважає реклама Yahoo, скористайтесь браузером Opera