Шведський досвід в обходженні з ув'язненими використовуватиме Україна

Продовжується активна міжнародна співпраця Комітету Верховної Ради України з питань прав людини в галузі перейняття досвіду країн з усталеною демократією в законодавчій сфері. Керівник департаменту міжнародних зв'язків шведського міністерства поліції та перший посол Швеції в Україні Мартін Халквіст надіслав Голові Комітету Геннадію Удовенку текст шведського закону про поліцію з коментарями, а також короткий виклад закону про громадський порядок.

Про надання такої інформації Геннадій Удовенко та Мартін Халквіст домовилися під час зустрічі, що пройшла 8 серпня ц. р. в Києві. Тоді співрозмовники обговорили ситуацію із застосуванням тортур та незаконних затримань правоохоронними органами України. Кругова порука в середовищі МВС України досі не дозволяє рішучо припинити практику вибивання із затриманих зізнання у злочинах, які вони не вчиняли. Декілька показових процесів та звільнень не можуть виправити ситуацію, тому межі діяльності правоохоронців мають бути чіткіше визначені у законодавстві.

Наразі досвід шведського законодавства може бути застосований в розробці відповідних українських законів з метою демократизації українського суспільства, посилення поваги до прав людини та громадянина.

Використання матеріалів сторінки вітається, посилання на http://www.oocities.org/hennadiy_udovenko при цьому обов'язкове.

Дешевий і сердитий дизайн цієї сторінки © 2003-2004 Мирослава Лузіна,
помічник-консультант Г. Удовенка.
З питаннями і пропозиціями пишіть .



 Якщо Вам заважає реклама Yahoo, скористайтесь браузером Opera