52 тисяч українських громадян - мешканців Придністров'я - не залишаться без можливості проголосувати

Про це повідомив під час поїздки до Придністровської Молдавської Республіки Голова Комітету ВР з питань прав людини Геннадій Удовенко.

На минулому тижні Голова Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Геннадій Удовенко на запрошення Спілки українців Придністров'я перебував у Тирасполі, - столиці самопроголошеної Придністровської Молдавської Республіки (ПМР).

У Г. Удовенка відбулися зустрічі з Головою Верховної Ради ПМР Г. С. Маракуцею, першим заступником Голови Верховної ради та головою бюджетного комітету Шевчуком, керівниками міністерств та відомств, представниками української громади та ділових кіл.

В ході цих зустрічей Г. Удовенко проінформував про розширене засідання Комітету ВР України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, на якому було розглянуто питання про забезпечення мовних і культурних потреб українців Придністров'я. На засідання було запрошено керівників відомств, що займаються питаннями взаємодії з ПМР. Голова Комітету повідомив придністровських колег про конкретні заходи допомоги українським громадянам, що проживають на території Придністров'я, які здійснюються цими відомствами.

Поїздка відбувалася в умовах проголошеного Молодовою економічного бойкоту Придністров'я. Це питання було головним в обговоренні, оскільки воно дало відчутні неґативні наслідки для економіки території, - зростає безробіття, а з ним і соціальна та політична напруга в суспільстві.

Водночас, українські громадяни, що проживають у ПМР - а їх близько 52 тис. - не залишаться без можливості скористатися своїм правом голосу на найближчих президентських виборах. Геннадій Удовенко повідомив про нещодавно проведену зустріч Голови спілки українців Придністров'я В. Боднара з Головою ЦВК Ківаловим, на якій йшлося про відкриття 15 виборчих дільниць у Придністров'ї.

Як Голова парламентського комітету, що опікується проблемами прав людини, Удовенко також відвідав українську гімназію в м. Бендери і провів зустріч з її педагогічним колективом.

Використання матеріалів сторінки вітається, посилання на http://www.oocities.org/hennadiy_udovenko при цьому обов'язкове.

Дешевий і сердитий дизайн цієї сторінки © 2003-2004 Мирослава Лузіна,
помічник-консультант Г. Удовенка.
З питаннями і пропозиціями пишіть .



 Якщо Вам заважає реклама Yahoo, скористайтесь браузером Opera