Запобігти екологічній катастрофі в Луганській області

Геннадій Удовенко надіслав до Прем'єр-міністра України Віктора Януковича депутатське звернення, у якому йдеться про необхідність запобігти екологічній катастрофі, яка загрожує місту Сіверськодонецьк (Сєвєродонецьк) Луганської області. В місті в аварійному стані знаходиться система каналізаційних колекторів, збудована у 1950-х роках. Корозія бетонних та залізобетонних труб відбувається зі швидкістю 40 мм на рік.

Протягом 2003 р. на колекторах виникло 6 аварійних ситуацій. Всіх їх було ліквідовано, але вони призвели до погіршення екологічної ситуації та обмеження водопостачання окремих районів міста. Місто живе під постійною небезпекою чергової аварії, яка може призвести до потрапляння госппобутових стоків в дощову каналізацію, яка надходить без очищення в р. Сіверський Донець. В місцевому бюджеті на 2004 р. виділені певні кошти для відновлення технічного стану колекторів, але, враховуючи масштаби проблеми, їх недостатньо.

У листі до В. Януковича Геннадій Удовенко зазначає, що неувага до подібного роду проблем завжди виливається у значно серйозніші витрати, які доводиться здійснювати, коли катастрофа вже трапилася. Народний депутат закликає Прем'єр-міністра України знайти можливість профінансувати термінову реконструкцію системи каналізаційних колекторів м. Сіверськодонецька з державного бюджету, оскільки в разі настання серйозної аварії доведеться задіювати декілька міністерств, викласти на усунення наслідків значно більші кошти, а головне - буде завдано непоправної шкоди довкіллю. Геннадій Удовенко сподівається, що цього вдасться уникнути.

Використання матеріалів сторінки вітається, посилання на http://www.oocities.org/hennadiy_udovenko при цьому обов'язкове.

Дешевий і сердитий дизайн цієї сторінки © 2003-2004 Мирослава Лузіна,
помічник-консультант Г. Удовенка.
З питаннями і пропозиціями пишіть .



 Якщо Вам заважає реклама Yahoo, скористайтесь браузером Opera