Українська мова - падчериця українського бюджету

У вересні Комітет Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин звернувся до уряду з приводу невиконання Міністерством фінансів Закону України "Про Державний бюджет України на 2003 рік" щодо виділення асигнувань у розмірі 10 млн. грн за функціональним кодом 1801310 на комплекс заходів зі всебічного розвитку української мови. Хоча ці гроші виділені, і уряд звітує про досить успішне виконання плану надходжень до бюджету, Міністерству культури і мистецтв України, яке є основним розпорядником цих коштів, до вересня не було переказано жодної гривні.

Голова Комітету Геннадій Удовенко звертає увагу на те, що керівництво держави продовжує нехтувати становищем української мови. В даному випадку бездіяльність Міністерства фінансів є прямим порушенням закону про бюджет на 2003 рік та непрямим порушенням Конституції України, яка визначає державною мовою українську.

Прикро, що закони в Україні виконуються лише після багаторазового нагадування. Водночас, в даному випадку продемонстровано важливість парламентського контролю за діяльністю уряду і наявності в парламенту для цього достатніх повноважень.

Використання матеріалів сторінки вітається, посилання на http://www.oocities.org/hennadiy_udovenko при цьому обов'язкове.

Дешевий і сердитий дизайн цієї сторінки © 2003-2004 Мирослава Лузіна,
помічник-консультант Г. Удовенка.
З питаннями і пропозиціями пишіть .



 Якщо Вам заважає реклама Yahoo, скористайтесь браузером Opera