Şifalı Bitkiler
Home ] Fal ] [ Şifalı Bitkiler ] Püf Noktaları ] Çocuk ] Yemek ]

 

Home
Fal
Şifalı Bitkiler
Püf Noktaları
Çocuk
Yemek

Bu sayfada, bitkilere ve hastalıklara göre ayrı bölümlerde her hafta yeni bilgilerimizi bulabilirsiniz.

Bitkiler bölümümüzde , bitki türlerine ve kullanılacak hastalık tipine göre inceleme yapabilirsiniz. 

BİTKİLER:

ADAÇAYI:GENEL Güçsüzlük hallerinde kullanılır.Dişeti,ağıziçi ve bağdemcik iltihaplarında kullanılır.Terlemeyi  önler  mide ve bağırsakları rahatlatır.Çocuklarda kaynatıp balla karıştırmak güç sağlar.Sıcak su dolu bardağa konup demlenmeli.Bitki kaynatılmamalı.

AYKUYRUĞU:Romatizma,bacak ödemlerinde etkilidir.Kanı temizleme özelliği vardır.Kan dolaşımı bozukluklarında,bacak yaralarında banyo katkısı olarak kullanılmalı.Bademcik,dişeti iltihaplarında gargara olarak kullanılır.

BİBERİYE:Mide,bağırsak rahatsızlıklarında içilerek,kas ve eklem romatizmalarında dıştan kullanılmalı.(Banyo olarak)Uyarıcı olarak etkilidir.

BÖĞÜRTLEN:Ses kısıklığı ,boğaz ve ağıziçi iltihaplarında gargara yapılmalı.Kan yaptırıcı özelliği vardır.

CEVİZ:Bağırsak mukozası,iltihaplı mide mukozası,hatta kirpiklerde oluşan iltihaplar için ceviz yaprağı çayı tavsiye edilir.Ergenlik sivilceleri adet  zorluklarına iyi gelir.

CİVANPERÇEMİ:Menapoz döneminde çay olarak kullanılır.Çıban,iltihaplı yaralar ve yüzeysel kan oturmalarında kompres yapılabilir.Papatya ve nane ile karıştırılıp mide ve safrakesesi rahatsızlıklarında kullanılır.

DEREOTU:Kramp çözücü,anne sütünü arttırıcı ve sürekli hıçkırığı,ağız kokusunu önleyici özelliği vardır.

EBEGÜMECİ:Bitki çayı olarak,bademcik iltihabı ,gırtlak iltihabında kullanılır.Kaşınan ve yanan deri yıkanabilir.Çıban,şiş ayaklar için birebirdir.

EĞİR KÖKÜ:Sindirim sistemini güçlendirici mide asitlerini yatıştırıcı,iştah açıcı,vejatatif sinir sistemi kaynaklı mide bağırsak  rahatsızlıklarına iyi gelir.Elleri ve ayakları ısınmayan kişiler banyo olarak kullanmalı.

ELMA:Suyu ile yıkanan cilt güzelleşir.elma suyu soğuk algınlığı,öksürük,ses kısıklığı ve ateşe iyi gelir.Gut,böbrek,mesane hastalıklarına ,basura karşı kür olarak yapılırsa iyi sonuç verir.

FASULYE:İdrar söktürücü,mesane taşı ve kumu oluşmasını önler.Ergenlik sivilcelerinde kullanılır.

HARDAL::İştah açar ,sindirimi uyarır,zatüre ve bronşitte göğüse uygulanır.Allerjiye yol açabilir dikkatli kullanılmalı.

HİNDİBA:Böbrek ve karaciğerin çalışma kapasitesini arttırır.Kanın hücrelere ulaşmasına yardımcı olur.Safra azlığı,mide,bağırsak şişkinliklerine iyi gelir.

IHLAMUR:Savunma gücünü arttırır.Ateşli hastalıklarda aspirinle kullanılırsa antibiyotiğe ihtiyaç kalmaz.

ISIRGANOTU:Yaprakları çay olarak idrar arttırıcı,kan temizleyici,iltihap giderici,demir eksikliği giderici özelliği vardır.Kökleri  prostat büyümesini önler.Tohumları savunma gücünü arttırdığı içiçn yaşlılarda güçlendirici etki yapar.

KABAK:Bağırsak kurtları ve şeritler için birebirdir.Prostatın büğümesini önler,kan şekerini düşürür.Pişmişi böbrekleri rahatlatır,hamilelikte bulantıyı önler.

KEDİOTU:Huzursuzluk,korku,endişe,migren,çarpıntı,mide bulantısı,dişilik organı ağrıları,menapozda kullanılr.

KEKİK:Sindirim kolaylaştırıcı,balgam sökücü,öksürük giderici,sindirim sisteminde görülen ekşimelerde,adet kramplarında kullanılır.Güçsüz ve zayıf  çocuklar kekik suyu ile banyo yaptırılmalı.

KİMYON:Bebeklerin sindirim güçlüklerinde,zayıf mideyi güçlendirmede,safrakesesi salgılarının dengelenmesinde,ağrılı adet kanamalarında kullanılır.

LAHANA:Mide ve onikiparmak bağırsağı ülserinde,mide yanmalarında,kalın bağırsak iltihaplarında,ergenlik sivilcelerinde,romatizmal hastalıklarda kullanılır.

MELEKOTU KÖKÜ:İştah açar,sindirimi uyarır,bağırsaklarda dezanfektan etki yapar,mayalanmayı,gaz oluşumunu önler,kanı temizler,terletir,idrarı arttırır.Ülserde kullanılmaz.

OĞULOTU:Yatıştırıcı etkisi vardır.Uykuya dalma zorluğu,huzursuzluk,işlevsel kalp rahatsızlıklarında kullanılır.

ÖKSEOTU:Şeker hastalığı,menapoz,korku hali,soluk almada zorluk,kan basıncını düzenleyici,kronik eklem hastalıklarında kullanılır.

ÖKSÜRÜKOTU:Balgam söktürücü,bronşiyal astım,zatülcenap tedavisinde kullanılır.

PAPATYA:Zor iyileşen yaralara kompres yapılır.Mantar,anal ve vaginal iltihaplarda,kroniknezle,kafa ve yüz nevraljilerinde,göz,kulakdiş ağrılarında kullanılır.

PELİNOTU:Yetersiz asit salgılı midelerdeki mukoza iltihabına ve kronik mide mukozası iltihabına karşı kullanılır.Organizmanın savunma gücünü arttırır.Ağır böbrek hastaları kullanmamalı.

REZENE:Annelerin sütünü arttırı.Sindirimi kolaylaştırır.migren,öksürük,göz kapağı iltihabı,sinirlilik hallerine karşı kullanılır.

SARIMSAK:Bakteri yok edici,damar genişletici,kollesterol azaltıcı,kan basıncını yok edici özelliği vardır.

SİNİRLİOT:Zayıf akciğer ve böbreklere,temriye,egzamaya,ses kısıklıklarına,kilosu normalin altında olanlara tavsiye edilir.Kapanmayan yaralarda,böcek ısırmalarında,çıbanlarda kullanılır.

ŞERBETÇİOTU:Yoğun cinsel isteği bastırmakta,uykusuzlukta,kalp düzensizliklerinde,ritm bozukluklarındadepresyona karşı kullanılır.

YULAF:Beslenme bozukluklarında,kan basıncı düzenlenmesinde,uykusuzluğa karşı,mesane zayıflığına karşı,aşırı cinsel etkinlik sonrası yorgunluğa karşı kullanılır.

 

 

HASTALIKLAR:

ADET KANAMALARI.Kramp  çözücü civanperçemi, kan durdurucu  çobançantası bitkilerinin demlenip içilmesi gerekir.

ASTIM:Göğüse hardal yakısı, öksürükotu çayı ,sinirliot ve kekik karıştırılıp demlenerek içilmeli.

BADEMCİK İLTİHABI:Limon suyu,papatya çayı,adaçayı ile gargara yapılmalı.Öksürükotu çayı bir hafta süreyle içilmeli. Dondurma yenmeli.

BRONŞİT::Öksürükotu,ıhlamur,atkuyruğu,sinirliot bal ile kaynatılıp içilebilinir.Papatya,kekik ve adaçayı buğusu yapılır.

EKLEM İLTİHABI:Günde  1-2 bardak ısırganotu-atkuyruğu çayı rahatlık sağlar.Lavanta,adaçayı ve nane yağları ile ovulmalı.

ERGENLİK SİVİLCELERİ:100 CL yağsız süt,1 kaşık bal karıştırılıp bezle yüze sürülür ,bekletilir ,ılık su ile yıkanır.

HIÇKIRIK::Karanfil çiynemek ,burna karabiber çekmek ve sonrası hapşırmak iyi gelir.

İKTİDARSIZLIK:Eğir kökü kan dolaşımını uyarır.Eğirkökü çayı 6-10 saat demlenip bir hafta boyunca günde iki bardak içilmeli.

KABIZLIK:Hintyağı 1-2 yemek kaşığı içilebilir.Sinameki,keten tohumu kullanılabilir.

KALP YETMEZLİĞİ:Günde 1-2 bardak alıç çayı içilmeli,bal,sarımsak,çilek,soğan bolca tüketilmeli.

ALÇAK KAN BASINCI:Biberiye çayı,alıç çayı,adaçayı ve ökseotu içilmeli.

YÜKSEK KAN BASINCI:Bitkisel besinlere ağırlık verilmeli,tuz az tüketilmeli,ökseotu,alıç,atkuyruğu çayları yarar sağlar.

MENAPOZ:Kahve,sigara az tüketilmeli.Kediotu,civanperçemi,adaçayı,ökseotu çayları içilmeli.

PROSTAT:Küçük çiçekli yakıotu,ısırganotu çayları içilmeli.Meyve yenmeli,baharat ve tatlı yenmemeli.

ROMATİZMA:Isırganotu çayı,adaçayı,kekik,papatya,ıhlamur çayları içilebilir.Papatya ve kekik yağı ile ovulur.

SEDEF:Atkuyruğu çayı,ısırganotu,eğir kökü,sinirliot,pelinotu çayı fayda sağlar.

SELÜLİT::Balık ve karaciğer yenmeli.Orman sarmaşığı çayı,biberiye çayı,rezene,anason,frenk kimyonu içilmeli.Kekik, biberiye banyosu yapılmalı.

ŞEKER HASTALIĞI:Çiğ lahana ve kuru soğan bolca tüketilmeli.Isıganotu çayı,adaçayı,fasulye kabuğu çayı içilmeli.

ŞİŞKİNLİK:Anason,rezene,frenk kimyonu eşit karıştırılıp içilir.Centiyane kökü,eğir kökü,nane,papatya,civanperçemi çayları içilebilinir.

UYKU BOZUKLUKLARI:Rezene,frenk kimyonu,oğulotu demlenip içilir.Mayıs papatyasına süt ve bal karıştırılır.Binbirdelikotu çayı içilmeli.