Servicii

 

Enviroservice pagina principală       Noutăţi    Contact

Conform definiţiei Camerei Internaţionale de Comerţ, auditul de mediu este un studiu specific, comandat şi utilizat īn vederea luării unor decizii īn mod fundamentat. Audit-ul de mediu constă īntr-o evaluare sistemică, documentată şi periodică a măsurii īn care managementul, infrastructura si echipamentele aparţinānd unei organizaţii īndeplinesc cerinţele privind protecţia mediului. 

Enviroservice elaborează audit-uri, studii de due diligence precum şi, prin intermediul partenerilor săi, studii de impact şi bilanţuri de mediu necesare īn procesul de obţinere a acordurilor şi autorizaţiilor de mediu.  

Baza sistemelor de management de mediu (SMM) o constiutie succesiunea de operaţii:

Definirea politicii => Planificare =>Implementare / Executare  =>Măsurare şi  evaluare  => Revizuire şi Īmbunataţire  

Beneficiile implementării sistemelor de management de mediu

identificarea problemelor de mediu
stabilirea de obiective si ţinte realiste si a responsabilităţilor pentru atingerea acestora
evaluarea şi īmbunătăţirea continuă a practicilor si procedurilor legate de protecţia mediului
adaptarea uşoară la apariţia de noi reglementari in domeniul protecţiei mediului
acces mai uşor la credite 

Enviroservice, prin specialiştii săi, oferă asistenţă īn implmentarea şi certificarea SMM

Definiţia oficială a Tehnologiilor Curate (Cleaner Production) conform UNEP (Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu) este:

"Aplicarea continuă a unei strategii de mediu integrate şi preventive īn ceea ce priveşte procesele, produsele şi serviciile cu scopul īmbunătăţirii eficienţei şi reducerii riscului atāt asupra sănătăţii umane cāt şi asupra mediului." 

Īn majoritatea cazurilor beneficiile economice ale implementării tehnologiilor curate  sunt spectaculoase, ajungānd şi pānă la de 10 ori suma investită.

Enviroservice oferă cosultanţă pentru elaborarea şi implementarea la nivelul companiilor a proiectelor de tehnologii curate.  

Gestionarea deşeurilor devine una dintre cele mai dificile si complexe sarcini zilnice pe care o īntreprindere le are de efectuat in domeniul protecţiei mediului. Incepānd cu 1999 şi pānă īn prezent au fost adoptate 14 acte normative (īn principal Ordonanţe de urgenţă şi Hotărāri ale Guvernului) cu importanţă majoră īn domeniul gestiunii deşeurilor.    Astfel, au fost stabilite obligaţii speciale referitoare la:

gestionarea deşeurilor periculoase

gestionarea anumitor fluxuri specifice de deşeuri (PCB/PCT, ambalaje, uleiuri uzate, baterii şi acumulatori, nămoluri provenind de la staţiile de epurare, anvelope uzate)

desfăşurarea operaţiunilor de eliminare a deşeurilor (incinerare şi depozitare)

raportarea anuală a cantităţilor de deşeuri generate

 De asemenea, īn perioada imediat următoare vom asista la o creştere a costurilor de eliminare a deşeurilor de cel puţin 2-3 ori este clar că gestionarea deşeurilor va fi una din cele mai importante si costisitoare probleme de mediu.

 Avānd īn vedere aceste lucruri, eficienţa gestionării deşeurilor (īn special evitarea sau minimizarea producerii de deşeuri) va avea un impact semnificativ asupra eficienţei generale a īntreprinderilor.

Controlul activităţilor care prezintă pericole de accidente majore īn care sunt implicate substanţe periculoase (click pentru detalii)
 
Enviroservice asistă agenţii economici la elaborarea politicii de prevenire a accidentelor majore şi a rapoartelor de securitate īn exploatare pentru prevenirea riscurilor de accidente majore si a planurilor de urgenţă obligatorii conform Hotarārii Guvernului 95/2003 care transpune  Directiva Consiliului nr. 96/82/EC privind controlul accidentelor majore care implica substante periculoase (SEVESO).
 
Externalizarea activităţilor de protecţie a mediului (click pentru detalii)

Cea mai mare parte a companiilor doresc să se poată concentra asupra a ceea ce fac cel mai bine: producţia sau furnizarea serviciilor care constituie obiectul lor de activitate. Una din căile prin care se poate realiza acest lucru este şi externalizarea activităţilor de protecţie a mediului. Conducerea companiei se poate concentra asupra activităţii principale īn timp ce planificarea, realizarea şi evaluarea activităţilor de protecţie a mediului sunt realizate de experţi.