emmauksen rahankeräys
PYYDÄMME rahallista tukea vapaaehtoistyöllemme, jotta voisimme maksaa tarvikkeiden lähettämisestä aiheutuvia kuluja. Koska kuvatun kaltainen hätä Angolassa jatkuu vielä pitkään, olisi hienoa jos kokisit mahdolliseksi lahjoittaa jonkin sopivaksi katsomasi osan, esim. prosentin verran tuloistasi säännöllisesti, esim. kerran kuukaudessa. Toivomme, että tässä esitteessä oleva lyhyehkö teksti työstämme ja sen tavoitteista voisi herättää kiinnostuksesi sen tukemiseen. Emmaus Jokioinen pystyy toimittamaan 1,15 markalla vaatteen angolalaiselle sotapakolaiselle. Tähän sisältyvät tavaran keräys-, lajittelu- ja pakkauskulut sekä lähetys merikontissa.

Lahjoitetut varat käytetään suoraan mainittuun toimin-taan, lähinnä pakkausmateriaalien ja koulu- ja ompelu- tarvikkeiden ostoon sekä merirahdin maksamiseen. Muita keräysvaroista maksettavia kuluja ovat ainoastaan pankkitilin käytöstä aiheutuneet pakolliset kustan-nukset, kuten tiliotteet.


Mikäli haluat lisätietoja mistä tahansa Emmaukseen tai Angola-hankkeeseen liittyvästä, ota yhteyttä!

Emmaus Jokioinen ry   
Humppilantie 339    
    puh 03-4386 457 

Emmaus Jokioinen ry
Turun osasto
Kirkkotie 6-10
20540 Turku
     puh 02-2500 958

Keräystili 800014-1379167 (keräyslupa OKU-1780A)

Pyydettäessä on saatavissasi Emmauksen tiedotteis-yhteisöllisiä
vuosikertomuksia vuosilta 83-90, 92, 94 ja 98-01.

Jokaista lahjoittamaasi markkaa kohden Emmaus pystyy toimittamaan vaatteen angolalaiselle sotapakolaiselle maahan, jossa 1/3 väestöstä, noin neljä miljoonaa ihmistä, yrittää selviytyä pakolaisleireillä tai kau-punkien slummeissa, hyvin pitkälle tai täysin riippuvaisena ulkopuolisesta tuesta.
A n g o l a

ANGOLA on maa Lounais-Afrikassa, jonka väestö on kärsinyt ensin vuosisatoja eurooppalaisesta siirtomaa-herruudesta ja sen jälkeen 26 vuotta sisällissodasta, joka on jatkunut vuodesta 1975 näihin päiviin saakka.

Itsenäistyttyään 1975 Angola on joutunut sisällissodan tuoman rasituksen lisäksi raahaamaan perässään raskaana siirtomaa-ajan perintöä, joka vieläkin pakottaa sen ja monet muut kehitysmaat alihintaisen raaka-aineen läh-teiksi, jotta meille riittäisi halpaa öljyä, kahvia, teetä ja tuoreita hedelmiä ympäri vuoden jne.

YK:n arvion mukaan kolmasosa maan 12-miljoonaisesta väestöstä elää jonkinasteisessa sotapakolaisuudessa jouduttuaan jättämään kotiseutunsa sodan vuoksi, ja on nyt pakotettu selviytymään pakolaisleireillä tai kaupunkien slummeissa vailla riittäviä mahdollisuuksia toimeentuloon, täysin tai hyvin pitkälle riippuvaisena ulkopuolisesta tuesta.

Myös Angolan miinatilanne on erittäin vaikea. Arvioiden mukaan maassa on 10-15 miljoonaa miinaa, ja niistä aiheutuvan vaaran vuoksi peltojen viljeleminen ei ole mahdollista, ennen kuin maasto on raivaamalla tarkistettu turvalliseksi.

Emmaus Jokioinen ry on vuodesta 1987 tukenut Huílan maakunnan pakolaisleirejä, orpo- ja vanhain-koteja sekä Lubangon kaupungissa sijaitsevaa äitiyssairaalaa. YK:n ja muiden järjestöjen ruoka- ja lääkelähetyksiä lukuunottamatta Emmauksen tarvikelähetykset ovat tämän alueen pakolaisille olleet ainoa säännöllinen tuki.
E m m a u s

EMMAUS JOKIOINEN on yhdistys, joka työskentelee maailmassa vallitsevan eriarvoisuuden ja kärsimyksen lieventämiseksi sekä näitä eriarvoisuuksia aiheut-tavien syiden hävittämiseksi. Toiminta perustuu lahjoituksiin ja taloudellista voittoa tavoittele-mattomaan vapaaehtoistyöhön.

Osana tätä työtä kerätään tavaraa, joka täällä jää pois käytöstä mutta joka silti on täysin käyttö-kelpoista, ja toimitetaan sitä sellaisille alueille, missä sille on suuri tarve.

Tämän lisäksi pyritään tiedottamaan, miksi tämän-kaltaiselle työlle on tarvetta, ja kiinnittämään huomiota rakenteisiin, jotka mahdollistavat mm., että jossain valtava määrä täysin kunnossa olevaa tavaraa jää vaille käyttöä, poisheitettäväksi uuden tieltä, kun samanaikaisesti toisaalla olisi valtava tarve näille meidän hylkäämillemme tarvikkeille.

Käytännössä tukena lähetettävät tarvikkeet ovat mm. vaatteita, astioita, kenkiä, laukkuja, leluja ja polkuompelukoneita, sekä jonkin verran koulu- ja sairaalatarvikkeita ja myös työkaluja.

EMMAUKSEN ANGOLA-TUKIHANKKEEN TARKOITUKSENA on osaltaan pyrkiä mahdollistamaan sotapakolaisten selviytymistä siihen asti, kunnes heidän on jälleen             mahdollista palata kotiseuduilleen omien toimeen-tulomuotojensa pariin. Tähän on saatu tukea ulkoministeriön kehitysyhteistyöosastolta.

Tämänkaltaisen hankkeen tavoitteiden saavuttaminen vie kuitenkin niin paljon aikaa, ettei vaadittu aika-perspektiivi mitenkään mahdu ministeriön asettamiin viiden vuoden suosituksiin hankkeen kestosta; Angolahankkeen jatkuttua 12 vuotta ministeriö lopetti tuen sillä perusteella, että hanke oli jo jatkunut niin pitkään.