A III-a editie a concursului "Targul de Idei"

Pe 13 octombrie 2007 a avut loc la Liceul Teoretic "Grigore Moisil" din Bucuresti, «Science Fair Hands_on_Science@Moisil.ro», editia a III-a. Concursul a fost de nivel national si s-a adresat profesorilor si elevilor interesati de problema dezvoltarii educatiei in domeniul fizicii folosind activitati bazate pe experimente reale sau virtuale.
Sectiunile Targului de Idei au fost:
1. experimente clasice
2. experimente virtuale si aplicatii web
3. experimente cu achizitie de semnal si software
Juriul a avut o componenta internationala. De la colegiul nostru au participat 9 elevi, dintre care 3 au castiga premii:
- Grosu George Gabriel, clasa a XII-a R1, profesor Elena Vladescu, cu proiectul "Robot", premiul I la sectiunea 3
- Ciucescu Mihaela, clasa a X-a R2, professor Elena Vladescu, cu proiectul "Miscare si repaus", premiul al II-lea la sectiunea 3
- Mihai Daniel Iulian, clasa a XI-a R2, prrofesor Elena Vladescu, cu proiectul "Spectre continue", premiul al II-lea la sectiunea 1
- Olteanu Ionut Gabriel si Anton Gheorghe Victor, clasa a XII-a R1, profesor Elena Vladescu, cu proiectul "Polarizarea luminii"
- Ilinca Roxana, clasa a XII-a R1, profesoor Elena Vladescu, cu proiectul "Ce pot face cu o lentila?"
- Iosim Alexandra si Stefan Ioana Alexandra, clasa a VII-a B, profesor Maria Costache, cu proiectul "Labirint electric"
- Vasile Vlad, clasa a VII-a C, profesor Maria Costache, cu proiectul "Propagarea caldurii"
Evenimentul a fost organizat de Liceul Teoretic "Grigore Moisil" din Bucuresti in colaborare cu Center for Science Education and Training - CSET din cadrul Institutului National pentru Fizica Laserilor Plasmei si Radiatiei, asociatia nationala "Hands on Science Romania", asociatia europeana « Hands-on Science » si s-a desfasurat cu sustinere financiara din partea Agentiei Nationale pentru Cercetare Stiintifica, in cadrul proiectului CEEX “Science Education and Training in a Knowledge-based Society”.
Toate experimentele elevilor nostri au fost realizate cu ajutorul unei truse de optica OSA Discovery Kit si a unor senzori Vernier primiti in cadrul proiectului "Hands on Science".
Targul a fost foarte interesant, au participat elevi din toata tara, cu proiecte de instrumentatie virtuala, experimente clasice de fizica si softuri educationale. Ii felicitam atat pe profesori, cat si pe elevi. Iata cateva fotografii de la aceasta activitate:

To the top


Webmaster