7 / 24 İNTERAKTİF KAMPÜS


 


YIL  1  AY  2 

28  EYLÜL  2000

BEDAVA


 

Türkiye'de Burs Veren Kuruluşlar

    Başarılıancak parasızlık nedeniyle öğrenimlerinde zorlanan öğrenciler devlet, vakıflar ve özel kuruluşların verdiği burslardan yararlanabilirler.Öğrenimlerine yurtdışında devam etmek isteyenler için de cazip burs imkanları var.
    Yükseköğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun öğretim ve katkı (harç) kredileri dışında; devlet kuruluşları, çeşitli vakıf, kişi ve özel kuruluşlar tarafından öğrencilere burs veriliyor.Bursların miktarı, bursu veren vakıf veya kuruluş tarafından her yıl yeniden saptanıyor..Bursların bazıları karşılıklı, bazıları ise karşılıksız oluyor.Karşılıklı bursların nasıl geri ödeneceği burs veren kuruluş tarafından belirleniyor.1999-2000 öğrenim yılında üniversiteyi kazanan ve buns almak isteyen öğrenciler, kayıt yaptırılan üniversite veya yüksek okulun Öğrenci İşleri Bürosu'na başvurmalı.
    TC Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Fonu Yükseköğretim Bursu
    Açıköğretim Fakültesi dahil olmak üzereüniversitelerde okuyan her öğrenci bu bursa başvurabilir.Başvurular Ekim ayının son haftası ile Kasım ayının başında yapılıyor.Başvuru formları ise Yükseköğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı Bölge ya da Yurt Müdürlükleri'nden alınabiliyor.
Tel : (0312) 419 13 93-94
    Milli Eğitim Bakanlığı
    Bakanlık tarafından yükseköğretim kurumlarının öğretmen yetiştiren İngilizce, elektronik ve bilgisayar ile sınıf öğretmenliği branşlarında öğretim gören belirli sayıda öğrenciye burslu statüde destek sağlanıyor.Üniversitelerin hangi bölümlerinden kaç öğrenciye burs verileceği her öğretim yılı başında belirleniyor.Burslar, mecburi hizmet karşılığında veriliyor ve mezun olanlar öğretmen olarak doğrudan göreve alınıyor.
Tel : (0312) 417 50 70
    İTO Vakfı
    İstanbul Ticaret Odası Vakfı'nın verdiği burslarda aranılan şart , öğrencinin maddi imkanının yetersiz ve bir üniversitede ekonomi ile ilgili bölümlerden birinde okuyor olması.Bursun miktarı her Aralık ayında değişiyor.
Tel : (0212) 511 51 50
    Türkiye Bilişim Vakfı
    Maddi durumu yetersiz olan başarılı Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencilerini desteklemek amacıyla burs veriyor.Bilişim sektörünün ve bilişim kullanıcılarının ihtiyacı olan yetişmiş insan gücünün artmasına katkıda bulunacak bu girişim için her Haziran ayında bilgisayar mühendisliği bölümü olan üniversitelere çağrı gönderiyor.TBV Genel Sekreterliği'ne bildirilmesi isteniyor.Başvuranlar Eylül sonuna kadar sonuçlandırılıyor.
Tel : (0212) 245 50 02
    Türk Eğitim Vakfı
    TEV, şu anda Türkiye'de en fazla burs veren vakıflar sıralamasında başı çekiyor.Vehbi Koç'un liderliğinde 1967'de eğitime gönül vermiş 205 hayırsever işadamı, akademisyen ve bağışçı tarafından maddi desteğe ihtiyacı olan başarılı öğrencilere burs vermek, milli eğitime yardımcı olmak amacıyla kuruldu.İstanbul'la beraber 11 ildeki şube ve temsilcilikleri aracılığı ile hizmet veriyor.1969'da n bu yana yurt dışında yüksek lisans öğrenimi için burs veriyor.1999-2000 öğretim yılında 60 başarılı öğrenciye yurt dışı bursu verilecek.Adaylar yükseköğretim süresince aldıkları genel not ortalamaları , yabancı dil seviyeleri, mülakat sonuçları ve ailelerinin mali durumuna göre değerlendiriliyor.
Tel : (0212) 274 52  60
    Vehbi Koç Vakfı
    Vakıf, sosyal ve kültürel hizmetler için Vehbi Koç tarafından 1969'da kuruldu.Eğitim, sağlık ve kültürel alanlarında ülkemize kazandırdığı ve ilgili kamu kuruluşlarına devrettiği sayısız tesis yanında, Koç Özel Lisesi, Koç Üniversitesi, Amerikan Hastanesi, Sadberk Hanım Müzesi, Rahmi M. Koç Sanayi Müzesi ve Suna-İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Enstitüsü'nü kurdu.Üniversite ve lise öğrencilerine burs veriliyor.
Tel : (0216) 341 36 50 
    The British Council
    The British Council 58 yıldır Türkiye'de faaliyet gösteriyor.Yalnızca yüksek lisans (üniversite ve sonrası) için 1987'den beri burs veriliyor.Ankara, İzmir ve İstanbul'da üç şubesi var.Bütün başvuru formları toplandıktan sonra 16 Ekim'den itibaren seçim komitesi (İngilizlerden oluşuyor) formlara göre ilk elemeleri yapıyor.Seçtikleri öğrenciler mülakata çağrılıyor ve bu elemeyi geçenler İngilizce sınavına tabii tutuluyor.Bursa aday gösterilenin tam listesi Ocak-Şubat aylarında kesinlik kazanıyor.
Tel : (0312) 468 61 92
    Hacı Ömer Sabancı Vakfı
    Vakfın sosyal amaçlı burs programı, üniversite öğrencilerine (lisans öğrenimi için) yönelik.Üniversiteyi üstün başarı ile kazanan, başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere geri ödemeli bir burs programı sunuyor.Programda yer alan bursiyerler, meslek sahibi olduktan sonra, yeni yetişen gençlerin öğrenimlerine bir ölçüde katkıda bulunabilme ilkesinden hareketle, aldıkları burs, miktarını taksitler halinde ve faizsiz olarak Vakfa geri ödüyorlar.Başvuru şartları, her yıl Eylül ayı başlarında üniversitelere gönderilen ve basın yoluyla yapılan duyurularla açıklanıyor.İsteyenlere 'Vakıf Başvuru Formu' gönderiliyor.Başvurular 15 Eylül'de başlıyor, 15 Ekim'de sona eriyor.
Tel : (0322) 351 56 44
    Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği
    İstanbul içinde okuyan üniversite ve lise öğrencilerine karşılıksız burs veriyor.Derneğin 20'den fazla şubesine başvuran lise öğrencileri değişen miktarlarda burs alabiliyor.Merkez ise sadece üniversite öğrencilerine burs sağlıyor.İsteyen bağşçılar dilediği bir fakülteyi seçerek, derneğin göstereceği öğrencilerden birine ayda 10 milyon lira burs veriyor.
Tel : (0212) 252 44 33
    Sema Yazar Gençlik Vakfı
    Vakıf, her yıl üniversite öğrencilerine katkıda bulunmak amacıyla burs veriyor.Bursun devamlılığı her yıl başarılı olma koşuluna bağlı.Burs verilen öğrencilerin herhangi bir kuruluştan burs ve yardım almaması şartı var.Burs talebinde bulunan öğrencilerin vakıftan alacakları formu doldurarak Ekim ayı başına kadar müracaat etmeleri gerekiyor.
Tel : (0312) 425 80 03-04
    İstanbul Sanayi Odası Vakfı
   Üniversite ve meslek yüksek okullarında öğrenim görenlere burs veriliyor.Burs verilecek adayı öğrencinin öğrenim gördüğü kurum seçiyor ve Vakfa bildiriyor.Teknik bölümde okuyanlara burs sağlanıyor.
Tel : (0212) 252 29 00
    21.Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı
   Vakıf, gençlerin eğitsel, kültürel, sosyal ve fiziksel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla 1992'de kuruldu.Başarılı fakat eğitimlerini sürdürürken zorlanan gençlere burs veriliyor.15 Eylül-15 Ekim arasında başvuran adaylar sıra numarasına göre mülakata alınıyor.Belli bir puanlamaya tabii tutulan adaylara daha sonra burs veriliyor.
Tel : (0212) 274 15 02
    Alarko Eğitim ve Kültür Vakfı
    Ekim ayında başlayan burslar 8 ay boyunca devam ediyor.Verilecek burs miktarı her öğretim yılı için yeniden belirleniyor.e Yurtlar Kurumu'na bağlı Bölge ya da Yurt Müdürlükleri'nden alınabiliyor.
Tel : (0212) 258 61 20

    Sağlık ve Eğitim Vakfı
    Başvuru Ağustos-Eylül aylarında yapılıyor.Ağırlıklı olarak tıp fakültelerindeki öğrenciler tercih ediliyor ve 3'ncü sınıftan sonraki öğrencilere veriliyor.Burs alacaklar not ortalamalarına göre seçiliyor.
Tel : (0212) 512 18 78


BURS VEREN DİĞER KURULUŞLAR


Abant İzzet Baysal Üniversitesi

Adana Ticaret Odası

Afyon Ticaret ve Sanayi Odası

Akdeniz Üniversitesi Kurulmasına Yardım ve Destekleme Vakfı

Aydın Ticaret Odası

Bilkent Üniversitesi

Boğaziçi Üniversitesi Vakfı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Ereğli Kömür Havzası Amalebirliği Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığı

Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası

Galatasaray Eğitim Vakfı

Gaziantep Üniversitesi Vakfı

Hacı Ömer Sabancı Vakfı

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı

İzmir Ticaret Odası

İzmit Ticaret Odası

İzzet Baysal Vakfı

Kepez Elektrik T.A.Ş.

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası

Ondokuz Mayıs  Üniversitesi Vakfı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Geliştirme Vakfı

Selçuk Üniversitesi Güçlendirme Vakfı

Sema Yazar Gençlik Vakfı

TED Ankara Koleji Vakfı

Türk Anadolu Vakfı

Türkiye Diyanet Vakfı

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı

Uludağ Üniversitesi Güçlendirme Vakfı

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü Vakfı


ARAŞTIRMALAR İÇİN VERİLEN BURSLAR


Bu sayfamızda verilen burs rehberi, burs veren kurum ve kuruluşların adres, telefon ve fakslarına öğrencilerimizin ve araştırmacılarımızın ulaşabilmesi amacıyla konulmuştur. Burs almak isteyenlerin belirtilen kurum ve kuruluşlara başvurmaları gerekmektedir.

-Milli Eğitim Bakanlığı

-TUBİTAK BAYG

-Yurtdışı Araştırma Bursları

        -NATO - A1           -NATO - A2         -NATO - B1        -NATO - B2        -BAYG - C

-Türk Eğitim Vakfı

-Üniversiteler

-Almanya- DAAD (Alman Öğrenci Mübadele Servisi)

-Almanya- Fullbright Yüksek Lisans Bursları

-Avusturya Devlet Bursları

-Danimarka Devlet Bursları

-Finlandiya Devlet Bursları

-İngiliz Devlet Bursları

-UNESCO (Birleşmiş Milletler Bilim ve Eğitim Komisyonu) Türk Milli Komisyonu

  TÜBİTAK Bilim Adamı Yetiştirme Bursları  

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Tel      : (312) 418 21 89

Faks   : (312) 418 45 53 

Adres : M.E.Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Bakanlıklar-ANKARA

Bakanlık her sene ikili anlaşmalara göre çeşitli ülkelerde ve  kuruluşlarda yurtdışı doktora bursları vermektedir.

TÜBİTAK BAYG.

Tel     : (312) 468 53 00- 22 01

Faks  : (312) 427 23 82 

Adres: Atatürk Bulvarı No:221 06100 Kavaklıdere - ANKARA 

Yurtiçi bilimsel etkinliklere katılma desteği proğramı  

Başvuru Tarihi : Yıl içinde dört kez açılmaktadır.

Konuk bilim adamı destekleme proğramı

Başvuru Tarihi : Yıl içinde dört kez açılmaktadır. 

Yurtdışı araştırma bursları (NATO-Al)

Süre          : 3 yıl 

Sağlanan : 35.000 US Dolar

  Şartlar     :         

    - T.C. vatandaşı olmak .

 - 30 yaşını doldurmamış olmak. 

- Yeterli düzeyde yabancı dil bilmek.

  (NATO - A2)  

Süre        : En çok dokuz ay için verilir.

Sağlanan : Aylık 1000 US Dolar 

Şartlar     :

 - T.C. vatandaşı olmak . 

- Bir doktora programına kayıtlı olmak ya da araştırmacı olmak. 

- Yurt dışında kabul belgesi almak. - Yeterli düzeyde yabancı dil bilgisine sahip olmak . 

- Araştırma süresince izin ya da görev belgesi almak. 

Yurtdışı araştırma bursları (NATO- B1)  

Süre         : Dokuz ay

Sağlanan : Aylık 1200 US Dolar

Şartlar :  

- T.C. vatandaşı olmak .        

- Bir kamu özel sektör kurum veya kuruluşlarında görevli olmak.    

- Doktorayı Türkiye'deki üniversitelerden birinde tamamlamak 

- Doktora derecesini en çok 2 yıl önce almış olmak.

- Kabul belgesi almak. 

- Yeterli düzeyde yabancı dil bilmek

. (NATO-B2)

  Süre        : Altı ay 

Sağlanan: Aylık 1200 US Dolar 

Şartlar    :   

 - T.C. vatandaşı olmak .

- Bir kamu özel sektör kurum veya kuruluşlarında görevli olmak.

 - Son 3 senede bu programdan yaralanmamış olmak.

- Yeterli düzeyde yabancı dil bilmek.

  (BAYG-C)

  Süre        : Altı ay 

Sağlanan : Aylık 1200 US Dolar

  Şartlar    :

- T.C. vatandaşı olmak .

-Bir kamu özel sektör kurum veya kuruluşlarında görevli olmak.

Yeterli düzeyde yabancı dil bilmek.

- Doktora veya uzmanlık derecesine sahip olmak.

- Kabul belgesi almak.

TÜRK EĞİTİM VAKFI

2000-2001 ÖĞRETİM YILINDA

YURT DIŞINDA YÜKSEK LİSANS (MASTIR) ÖĞRENİMİ İÇİN BURSLAR VERECEKTİR

 A- Amerika’da; Bilgisayar Mühendisliği, Enformasyon Teknolojileri ve İletişim Mühendisliği (ilgili mühendislik alanlarında öğrenim görenler), Amerika ve Batı Avrupa ülkelerinde; İşletme Yönetimi (İşletme, İktisat ve Mühendislik öğrenimini tamamlamış olanlar), Devletler Hukuku, Avrupa Hukuku (Hukuk öğrenimi yapmış olanlar) dallarında mastır yapmak isteyenler,

 B- İngiltere’de; Türk Eğitim Vakfı ile İngiliz Hükümeti’nin müşterek burslusu olarak, Elektrik-Elektronik, Endüstri, Bilgisayar ve Çevre Mühendislikleri, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Şehir ve Bölge Planlama,  Uluslararası İlişkiler (Bu dallarda öğrenim yapmış olanlar) ve Toplam Kalite Yönetimi  dallarında mastır yapmak isteyenler,

C- Almanya’da; Türk Eğitim Vakfı ile Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD) müşterek burslusu olarak, Metalürji, Güç Elektriği, Üretim, İnşaat, Elektrik, Kimya, Proses, Yapı, Çevre, Matematik Mühendislikleri, Bilgisayar Bilimi ve İletişim Mühendisliği, Kıyı Bilimleri ve Mühendisliği, Enformasyon ve İletişim Sistemleri, Malzeme Bilimi, Mekatronik, Sayısal Mantık, Matematik, Kimya, Moleküler Biyoloji, Fizik, Yapay Zeka Geliştirme, Nöroloji ve Davranış Bilimleri, Ziraat, Orman Bilimleri, Çevre ve Doğal Kaynaklar Yönetimi, Ekonomi ve İşletme, Psikoloji, Alman Dili ve Edebiyatı dallarında mastır yapmak isteyenler ile Alman Hukuku ve Avrupa Hukuku konularında 2, 3 sömestrlik yüksek lisans dersleri (LL.M) almak isteyenler, (Başvurulacak okula göre program dili İngilizce veya Almanca veya iki dilde birden olabilmektedir.)

D- Danimarka’da; İngilizce eğitimi veren Danimarka Teknik Üniversitesi’nde Mikroelektronik, Çevre Mühendisliği (İlgili alanlarda öğrenim yapmış olanlar) dallarında mastır yapmak isteyenler başvurabilirler.  

ADAYLARDA ARANAN NİTELİKLER

a- T.C. vatandaşı olmak ve 30 yaşından büyük olmamak. (1969 doğumlular da başvurabilirler.)

b- Yukarıda belirtilen dallarda öğretim yapan fakülte veya yüksek okullardan mezun olmak (İşletme Yönetimi dışındaki dallarda son sınıf öğrencileri de aday olabilirler).

c- Yükseköğrenim süresince 4 üzerinden en az 3, 100 üzerinden en az 75 genel not ortalamasına sahip olmak.

d- Mastır programının gerektirdiği yabancı dili öğrenimini sürdürebilecek düzeyde bilmek.

e- Bu öğrenimi ailenin gelir ve imkanları ile yapamayacak durumda olmak.

 ÖNEMLİ NOT: Yüksek öğrenimini kendi hesabına veya herhangi bir kuruluş hesabına yurt dışında yapanlarla, aynı şartlarla mastır öğrenimine başlayanların müracaatları kabul edilmez.

Yukarıdaki ön koşulları taşıyan isteklilerin öğrenim gördükleri Kurum/Bölüm ve mastır yapmak istedikleri dalı ve ülkeyi belirterek en geç 19 Kasım 1999, Cuma günü, saat 18.00’e kadar Türk Eğitim Vakfı’na şahsen, mektupla veya faksla müracaat etmeleri gerekmektedir. (Birden fazla ülke ve dal seçimi yapanların müracaatları dikkate alınmayacaktır.)

Başvuru Adresi:

TÜRK EĞİTİM VAKFI,  Eğitim Müdürlüğü, Büyükdere Cad. No:111 Kat: 8

80300/Gayrettepe / İstanbul

Fax: (0-212) 266 31 80

ÜNİVERSİTELER

Her üniversite, bünyesinde 2547 sayılı kanun uyarınca araştıma fonları oluşturmaktadır.

  Bununla ilgili bilgiyi kendi üniversitenizden alabilirsiniz.

DAAD Bursları

ALMAN AKADEMİK DEĞİŞİM SERVİSİ (DAAD) BURSLARI 

Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD), 2000 yılında üniversite yaz kursları ve dil kursları için burs vermektedir. 

1. Yaz Kursları 

Bu burslar, Alman üniversitelerinin 2000 yaz aylarında verdikleri 3 - 4 haftalık yaz kursları için düşünülmüş ve iyi veya çok iyi almanca bilgisine sahip, tüm branşlardan ileri düzeydeki üniversite öğrencileri (3. sınıf ve üzeri) veya asistanlar için öngörülmüştür. 

Başvuru Koşulları: 

·        Bursun başlangıcında en az 19, en fazla 32 yaşında olmak gerekmektedir.

·        Başvuru sahipleri, iyi veya çok iyi almanca bilgisine sahip olduklarını kanıtlamalıdırlar.

·        Başvuru sahipleri, ülkelerinde en iyi dereceli öğrenciler veya akademisyenler arasında olmalıdırlar.

·        Başvuru sahipleri, DAAD’nin üniversite yaz kursları için arka arkaya üç yıl içinde sadece bir sefer burs alabilirler.  

 2. Dil Kursları 

Bu burslar, Alman filolojisi ve eğitim fakültelerinin Almanca bölümleri dışında tüm branşlarda ileri düzeyde öğrenim gören öğrencilere yöneliktir. Bu burs kapsamında,   Goethe Enstitüsü’nde iki aylık dil kursları öngörülmektedir.  

Başvuru Koşulları: 

·        Bursun başlangıcında en az 19, en fazla 32 yaşında olmak gerekmektedir.

·        En az Goethe Enstitüsü’nün Temel seviyesini tamamlamış (Abschluß der Grundstufe) olmak gerekmektedir.

·        Başvuru sahipleri – Alman filolojisi ve eğitim fakültelerinin Almanca bölümleri dışında – tüm branşlarda ileri düzeyde öğrenim görmelidirler; bursun başlangıcında en az iki yılı tamamlamış veya mezun olduktan sonra üniversitede görevli olmalıdırlar.

·        Başvuru sahipleri, ülkelerinde en iyi dereceli öğrenciler arasında olmalıdırlar. 

·        Başvuru sahipleri, DAAD’nin yaz dil kursları için arka arkaya üç yıl içinde sadece bir sefer burs alabilirler.

Başvuru belgeleri, en geç 15.01.2000 tarihinde Ankara, Atatürk Bulvarı 114 adresindeki Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kültür Bölümü’ne ibraz edilmelidir.

Başvuru formları aşağıdaki adreslerden istenebilir:

Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği

Kültür Bölümü

Atatürk Bulvarı 114

06100 Kavaklıdere – Ankara

Almanya Federal Cumhuriyeti Başkonsolosluğu Kültür Bölümü

İnönü Caddesi 16 – 18

80073 Beyoğlu – İstanbul 

Almanya Federal Cumhuriyeti Başkonsolosluğu

Kültür Bölümü

Atatürk Caddesi 260

İzmir 

Fulbrigth Yüksek Lisans Bursları

Tel : ( 0312 ) 427 13 60 - ( 0312 ) 428 48 24

Fax : ( 0312 ) 468 15 60

Adres : Terif Ersan Cad. 28 / 4  Çankaya 06680 – ANKARA

AVUSTURYA DEVLET BURSLARI

Tel : ( 0212 ) 223 78 43

Fax : ( 0212 ) 223 34 69

Adres : P.K. 13 80870 Yeniköy – İSTANBUL

  1. Değişim Bursu : Senede dört kişiye dokuzar aylık verilmektedir.

    Çok iyi Almanca ya da İngilizce önkoşuldur.

    Başvurular : Milli Eğitim Bakanlığı Dışilişkiler Genel Müdürlüğü

    ANKARA

  2. Araştırma Bursları : Doktora öğrencileri içindir.

Almanca veya ingilizce bilmek önkotuldur.

Başvurular : Kültür Ofisi İSTANBUL

 

DANİMARKA DEVLET BURSLARI

Tel : ( 0212 ) 245 03 85

Fax: ( 0212 ) 249 44 34

Adres : Fındıklı Bilezik sok. No : 2 80040 İSTANBUL

Burslar Milli Eğitim Bakanlığı vasıtasıyla dağıtılmaktadır. Her türlü bilgi için

Bakanlığa ya da İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurunuz.

FİNLANDİYA DEVLET BURSLARI

Tel : ( 0312 ) - 426 59 21 ( 0212 ) - 245 58 80

Fax : ( 0312 ) - 468 00 72 ( 0212 ) - 249 24 75

Adres : Mete cad. No : 24 / 1 Ovalar apt. 80090 Taksim - İSTANBUL

Finlandiya Eğitim Bakanlığı Türk bilim adamları için iki devlet bursu vermektedir. Bu burslar araştırma bursu niteliğindedir. Adaylar Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenmektedir.

İNGİLİZ DEVLET BURSLARI

The British Council Tarafından Sağlanan Burslar;

The British Council, Kucukesat Cad. No:41 06660 Kucukesat, Ankara 
Tel: (0312) 468 6192 dahili 170   Fax: (0312) 427 6182
serdar.dinler@britcoun.org.tr

The British Council, Istiklal Cad. 251-253 Ors Turistik Is Merkezi Beyoglu 80060 Istanbul
Tel: (0212) 252 7474 dahili 112 veya 114  Fax: (0212) 252 8682
e-mail: serpil.ariman@britcoun.org.tr  veya demet.ariman@britcoun.org.tr

The British Council, 1374 Sokak 18/301-306 Cankaya 35210 Izmir
Tel: (0232) 446 0131   Fax: (0232) 446 0130

2.  Aranan nitelikler: Universite mezunu olmak, iyi derecede Ingilizce bilmek, not ortalamasının 4 uzerinden 3 veya 100 uzerinden 75 olmasi, tercihen 30 yasini gecmemis olmak, is tecrubesine sahip olmak (zorunlu degil ama tercih edilebilir).

3.  Burs kapsamindaki konular:  Siyaset Bilimi ve Uluslararasi Iliskiler, Uluslararasi Hukuk ve Insan Haklari, Avrupa Toplulugu Calismalari, Gazetecilik, Cevre Calismalari, Kadin Konulu Calismalar

UNESCO(Birleşmiş Milletler Bilim ve Eğitim Komisyonu) Türk Milli Komisyonu

Tel : ( 0312 ) 426 58 94

Fax : ( 0312 ) 427 20 64

Adres : 7. Göreme sok. Kavaklıdere 06680 - ANKARA

Süre : En az üç ay - en fazla Dokuz ay

Türü : İhtisas sonrası araştırma bursu

Başvuru tarihi : Son başvuru 30 Haziran’a kadar Türk Milli Komisyonu’na, 31 Aralık’a Kadar UNESCO’ya


Designed and Revised by    iktisada web masters group

Bu web sitesi en iyi IE 3 veya uzeri ile izlenebilir. Browser`inizin JAVA destekli veya enabled olmasi gereklidir.