logo
[דף ראשי] [מה זה מבוכים ודרקונים?] [בנית העולם] [יצירת גזעים] [הרפתקאות] [טיפים] [מאמרים] [פורום] [אודות]
Vine
בניית העולם :
תפריט קיצור: שיטות יצירה | גאוגרפייה | דמוגרפייה | כלכלה | פוליטיקה | דת
ההחלטה האם לבנות עולם בעצמך, או להשתמש בעולם קיים, נשאלת בפי הרבה שליטי מבוך, מנוסים ומתחילים גם יחד. כאשר אתה לוקח את העולם הקים של המבוכים ודרקונים, אתה בעצם לא משנה בו כלום. כל מה שכתוב בספר יש בעולם שלך, וכל החוקים גם. אבל מספיק ושינית חוק, או עובדה אחת מהעולם הקיים, וכבר יצרת עולם חדש לגמרי, שאף אחד לא מכיר, וגם לא שיחק בו.
ברגע השהחלטת לבנות עולם משל עצמך, עומדות בפניך מספר אפשרויות. האם אתה רוצה ליצור את העולם מבוסס על ההיסטורייה, או משהו שאף אחד לא מכיר? האם אתה לוקח את הרעיומות מתוך איזה שהיא תבנית של פנטזייה או יוצר הכל בעצמך? האם חוקי הפיזיקה עובדים בעולם שלך, או שהעולם הוא סתם משטח שטוח עם כוכבים מעל הראש? האם אתה משתמש בגזעים, מקצועות, ציוד, קסמים (וכל שאר החוקים) שנמצאים בספר לשחקן או שאתה ממציא הכל \ חלק מהדברים?
שיטות היצירה:
אז איפה מתחילים? ישנן שני גישות להתחלת יצירת העולם:
מפנימה החוצה
מהחוצה פנימה
מפנימה החוצה :
תתחיל בזה שתבנה רק עיר \ כפר אחד, ותמשיך כלפי החוצה. אל תדאג לאיך שהעולם או הממלכה תראה בסוף. ליד העיר \ כפר הראשון בנה כמה מקומות שבהן תוכל להעביר הרפתקאות קטנות והתחלתיות (כגון מבוך בעל קומה אחת, יער קטן, מגדל שמירה נטוש וכו...) וכאשר השחקנים עומדים (לדעתך) לסיים את כל הדברים שתיכננת לאזור הזה, רק אז תמשיך ליצור את המשך העולם שלך, ותצייר עוד חלק ממנו, שמתקשר לחלק הראשון. אם תסתכל על המפה הגדולה של העולם \ אזור שבו היו השחקנים בסוף, תצליח לגלות שיש שם "טבעות": בהתחלה הטבעת הכי פנימית שבה התחילו השחקנים, אחר כך נוספה לה מבחוץ עוד טבעת (האזורים שנוספו מחוץ לכפר \ עיר ההתחלתית של השחקנים), אחר כך עוד טבעת ועוד אחת עד שיש לך עולם שלם, שבכולו ביקרו השחקנים, ויכולים לחזור לכל אזור ולחפש שם הרפתקאות חדשות.
אחרי זה אתה יכול להמשיך ולצייר יבשות אחרות. אחרי שיש לך יותר מיבשת אחת, נוספת לך עוד קצת עבודה אתה עכשיו צריך להחליט על היחסים הדיפלומטיים בין שני היבשות: האם זאת יבשת שגם שיכת למלך? האם זאת יבשת שממולאת בשבטים של אורקים ברבריים, שכל הזמן שולחים התקפות? האם זאת יבשת נטושה, שאף אחד לא מעיז להתקרב אליה? האם זה אי טרופי?
תמיד תשמור לעצמך פתקים בנוגע לממלכות הקיימות בגלל שיכולים להתחיל סכסוכים בין שני ממלכות (או רק ממלכה אחת) שעדיין אפילו לא קימות!
היתרון שבשיטה הזאת ( "מפנימה החוצה" ) הוא שאתה לא צריך לעבוד הרבה על העולם שלך בהתחלה. אתה פשוט מסרטט אזור קטן - רצוי עם מושבה קטנה (כפר קטן \ עירה קטנה) - מתכנן הרפתקאה או שתיים, ויוצאים לדרך!. השיטה הזאת גם מבטיחה לך שלא תחצור אזורים \ הרפתקאות שהשחקנים לא יבקרו בהן (בגלל שבעצם אתה יוצר את האזורים וההרפתקאות קצת לפני שהשחקנים מגיעים לאזור \ הרפתקאה), וגם שאתה יכול לפתח דברים (ולשנות את דעתך) בזמן המשחק.
מהחוצה פנימה :
תתחיל עם התמונה הגדולה - תשרטט מפה גדולה של יבשת שלמה, או חלק ממנה. כמו כן, אתה יכול להתחיל עם התמונה הגדולה של כל הממלכות והעמים בעולם או חלק מאימפרייה גדולה. אתה אפילו יכול להתחיל על הגלקסייה, להחליט איך כל האלים מתקשרים עם העולמות איפה העולמות ממוקמים ביחס לעולמות האחרים, ואיך העולם נראה כשלם. רק אחרי שיש לך את התפיסה הכללית הזאת, אתה יכול לעבור ולחשוב על חלקים יותר ספציפיים בעולם שלך. כאשר אתה מתחיל בעבודה יותר מפורטת, תתחיל בפרטים בעלי קנה-מידה גדול, ותעבור לאט לאט לקנה-מידה יותר קטן, לדוגמא: אחרי שבנית את היבשת הגדולה בעולם שלך, צור ממלכה אחת ותיצור את השליט \ שליטים, ואת והחוקים הבסיסיים. משם תמשיך לאזורים יותר קטנים (של אותה ממלכה!), כמו כמה כפרים שנמצאים בממלכה, תחליט מי ומה גר שם (ולמה), וגם תוסיף לאזור כמה מקומות נסתרים, ומקומות "מעניינים" אחרים, שתוכל לפתח בהמשך המשחק.
ולבסוף אחרי שאתה מתחיל עם הקנה-מידה הקטן - קהילה קטנה, דרך שעוברת ביער מסויים או בעמק, או כל מקום אחר שבו אתה מחליט להתחיל את ההרפתקאה שלך - תפתח את האזור ברמת דיוק גבוהה מאד.
השיטה הזאת ("מהחוצה פנימה") מבטיחה לך שברגע שהתחלת את המשחק, אתה כבר בדרך לעולם גמור. כאשר הדברים זורמים במשחק, אתה יכול להתמקד על הדמויות של השחקנים והרפתקאות יחידות, בגלל שהעולם ברובו כבר גמור. כמו כך השיטה הזאת מאפשרת לך להשתמש בארועים גדולים, אזורים מרוחקים, והרפתקאות גדולות, מוקדם במשחק.
גאוגרפייה:
הרפתקאות זקוקות לעולם. זה אומר שכשאתה יוצר את עולמך אתה צריך לשים את ההרים, את האוקינוסים, את הנהרות, את הערים, את המצודות הסודיות, את הטירות הרדופות, את האזורים הקסומים, ואת כל שאר המקומות שיש לך בעולם.
אם אתה בונה עולם מציאותי (אשר מבוסס על ההיסטוריה, או על היום) השתמש באינציקלופדייה כדי ללמוד על הטופוגרפייה, והאקלים. אתה צריך לדעת רק את הבסיס כדי ליצור עולם של פנטזייה, אלא אם כן (ואני ממליץ שכן) שאתה וחבריך רוצים רמת דיוק גבוהה. חקור ולמד כמה שצריך כדי שהעולם שאתה בונה, יהיה טוב מספיק, וירצה את חבריך, אבל בעיקר אותך!. אם אתה יודע איך סוג היבשה משפיעה על האקלים, איך סוגים שונים של יבשות נפגשים, ואיך המיזוג בין היבשת והאקלים משפיע על המיקום שבו האדם רוצה לחיות, זה אמור להספיק לך.
כאשר סימת, אתה יכול ליצור מפה \ מפות להרפתקאות שלך.
אקלים \ סוגי יבשות :
ישנם אחד-עשר סוגי יבשות בעולם מבוכים ודרקונים, אך עם זאת עדיין תוכל ליצור יבשות משלך (כגון יבשת של אדמה חרוכה).
עליך לקבוע לכל אזור בעולם שלך סוג יבשת, כדי לקבוע איזה מראה יש לאזור זה, איזה עונות שנה ומזג-אוויר יש בו, ואיזה יצורים שוכנים באיזור זה.
האזורים :
האזור פרוט
קור סוג האקלים הזה מתאר אזורים ארטקטיים. כל אזור שבו הזמן של העונה הקרה נמשך יותר מכל עונה אחרת נחשב לאזור קור.
ממוזג אקלים זה מתאר אזורים אשר בהם הזמן של הקור והחום שווים באורכם.
חם אקלים זה מתאר אזורים טרופיים. כל אזור שבו הזמן של העונה החמה נמשך יותר מכל עונה אחרת נחשב לאזור חם.
מימי אזור זה מורכב ממים מתוקים, או מים מלוחים.
מדבר יבשת זו מתארת כל אזור יבש אשר יש בו מעט מאד צמחיה.
מרחבים כל אזור שהוא יחסית (לאזורים אחרים) שטוח והוא לא מדבר, ביצה, או יער נחשב לשטח מרחבי.
יער כל אזור שמכוסה בעצים, הוא אזור יערי.
גבעות כל אזור גבנוני אך לא הרי, נחשב לאזור גבעות.
הרים כל אזור גבנוני אשר השיפוע שלו יותר גדול מאזור גבעות נחשב לאזור הררי.
ביצות אזורים נמוכים, שטוחים, רווי מיים, הםא זורים של ביצות.
מתחת-לאדמה אזורים תת-קרקעים נחשבים לאזור אשר מתחת לאדמה.
דמוגרפייה:
כלכלה:
פוליטיקה:
דת:
לתחילת העמוד

המשך יבוא