Σάββατο 1 Φεβρουαρίου

 -Πραγματοποιείται συγκέντρωση και πορεία από την πλατεία Ελευθερίας έως τις φυλακές Κορυδαλλού στην Αθήνα, την οποία καλεί η Συνέλευση Αναρχικών. Μοιράζονται προκηρύξεις και εφημερίδες, ενώ υπάρχει και μικροφωνική. Στην πορεία συμμετέχουν 600 περίπου άτομα με πανό που γράφουν: «ΛευτεριΑ σε Οσους εΙναι στα κελιΑ, «λευκΑ» ή κανονικΑ», «ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ», «ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ», «ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΒΑΓΓΕΛΙΩ ΤΖΟΥΤΖΙΑ», «ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ». Στην πορεία συμμετέχει και η «Συσπείρωση Ενάντια στην Κρατική Τρομοκρατία» με δικό της πανό.

 

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου

-Ο 56χρονος Κωνσταντίνος Αγαπίου, η 49χρονη Ειρήνη Αθανασάκη και ο 52χρονος κοινοτάρχης Κιμώλου Αγγελέτος Κανάς συλλαμβάνονται, κατηγορούμενοι ως μέλη του ΕΛΑ (Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας). Οι συλλήψεις βασίζονται κυρίως σε κατάθεση της πρώην γυναίκας του Κανά, Σοφίας Κυριακίδου. Η πρώτη κατάθεσή της δόθηκε στις 23/5/02, ενώ η συμπληρωματική στις 14/1/03.

 

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου

-Και ο κλήρος πέφτει στους:

·         Πρόεδρος του Τριμερούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών: Μιχάλης Μαργαρίτης (πρόεδρος Εφετών)

·         Τακτικά μέλη: οι εφέτες Νίκος Ζαΐρης και Βασίλης Κουρκάκης

·         Κατηγορούσα αρχή: Χρήστος Λάμπρου (εισαγγελέας Εφετών)

·         Αναπληρωματικά μέλη: ο πρόεδρος Εφετών Χρήστος Γεωργαντόπουλος, οι εφέτες Ιωάννης Σιδέρης και Χαράλαμπος Παπαηλιού και ο εισαγγελέας Βασίλειος Μακρής, επικεφαλής του συνδικαλιστικού οργάνου των εισαγγελέων.

Πρόκειται για την κλήρωση από την προεπιλεγμένη λίστα των 50 δικαστών, για τη δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη Ε. Ο. 17Ν.

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου

-Συλλαμβάνεται ο 64χρονος Χρήστος Τσιγαρίδας, κατηγορούμενος ως μέλος του ΕΛΑ.  Μέσω του συνηγόρου του, αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δική του συμμετοχή στον Επαναστατικό Λαϊκό Αγώνα (ΕΛΑ) μέχρι το 1991.

-Συλλαμβάνονται επτά συνολικά άνθρωποι, διαφόρων εθνικοτήτων, στο λιμάνι της Πάτρας, στην προσπάθειά τους να μεταβούν στην Ιταλία με πλαστά διαβατήρια.

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου

 -Πυρπολείται αυτοκίνητο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στην Τούμπα. Καμία ομάδα δεν αναλαμβάνει την ευθύνη.

-Συλλαμβάνονται 55 «λαθρομετανάστες», που εεπιβαίνουν σε 20μετρο ακυβέρνητο ιστιοφόρο στη θαλάσσια περιοχή Μεσοχώρια, στις Πετριές Ευβοίας.

 

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου

 

-Πυρπολείται η είσοδος υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 19 στην Καισαριανή. Την ευθύνη αναλαμβάνει η «Ανεξάρτητη Οργή» με τηλεφώνημα σε εφημερίδα, λέγοντας ότι: «Έγινε στη μνήμη του εξεγέρτη φυλακών Χάρη Τεμπερεκίδη. Ο λύκος ζει ανάμεσά μας. Τρομοκράτες και ληστές είναι το κράτος και το κεφάλαιο».

 

-Πραγματοποιείται συζήτηση στα πανεπιστήμιαα στη Θεσσαλονίκη, που καλείται από τη «Συνέλευση αναρχικών ενάντια στον πόλεμο», με θέμα τον επερχόμενο πόλεμο στο Ιράκ και την διοργάνωση πορείας για την επόμενη μέρα.

 

Σάββατο  8 Φεβρουαρίου

 

-Πραγματοποιείται συζήτηση στην Αναρχική Αρχειοθήκη Θεσσαλονίκης με θέμα την «Ποιος είναι ο τρομοκράτης» και «Γιατί η αλληλεγγύη δεν είναι μια φιλική σχέση».

 

-Πραγματοποιείται πορεία αναρχικών – αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που καλείται από τη «Συνέλευση αναρχικών ενάντια στον πόλεμο και την ειρήνη των κυρίαρχων». Στην πορεία συμμετέχουν 200 περίπου άνθρωποι με πανό, που γράφουν: «Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΟΜΠΑΤΣΟΥΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ», «ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ», «Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ», Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ».

 

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου

 

-Ο νεαρός οπαδός της ΑΕΚ Χρήστος Γερομαρκάκης ξυλοκοπείται άγρια από αστυνομικούς των ΥΜΕΤ (Υπηρεσία Μέτρων Τάξης) έξω από το σταθμό του μετρό στα Σεπόλια, αρκετή ώρα πριν αρχίσει ο αγώνας Παναθηναϊκού – ΑΕΚ. Ο νεαρός ακινητοποιείται από ένα ματατζή, που του πιέζει το κεφάλι στο έδαφος, ενώ ένα άλλο γουρούνι τον κλωτσά στο στήθος και την κοιλιά αρκετές φορές. Άλλοι φίλαθλοι διαμαρτύρονται και φωνάζουν για να τον αφήσουν, λέγοντας πως πάσχει από επιληψία και μπορεί να κινδυνέψει η ζωή του. Τα γουρούνια τον κλωτσούν μερικές φορές ακόμα και μετά τον αφήνουν.

 

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου

 

-Τέσσερις κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλλού, υπόδικοι για υποθέσεις ναρκωτικών, μεταφέρονται σε κωματώδη κατάσταση από υπερβολική χρήση ναρκωτικών ουσιών στο νοσοκομείο των φυλακών. Ο 33χρονος Αχμέτ Νορεντίν, ο 47χρονος Βασίλης Αβραμίδης, ο 38χρονος Βύρωνας Τζερακίδης και ο 36χρονος Θόδωρος Μωραΐτης παραμένουν στο νοσοκομείο των φυλακών για προληπτικούς λόγους.

 

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου

 

-Πραγματοποιείται παρέμβαση στον σταθμό Συγγγρού-Φιξ του Μετρό με θέμα: "ΑΓΩΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΟΧΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ. ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ, ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΣΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ "ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ", ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΣΤΟ ΚΕΡΔΟΦΟΡΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ." Την παρέμβαση καλεί το "ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ ΠΑΝΤΕΙΟΥ".

 

-Στις 20/2/2000 παρέα έξι φίλων ξεκινά από την Παλλήνη για να πάει στο σπίτι μιας φίλης στη Λούτσα. Στο δρόμο συναντούν τον αστυνομικό Θόδωρο Χαλουλάκο, εκτός υπηρεσίας, ο οποίος τους προστάζει δύο φορές να σταματήσουν. Τα παιδιά τον αγνοούν και αυτός τραβάει το όπλο του, πυροβολεί και τραυματίζει τον 18χρονο τότε Σωτήρη Κατσιώτη, με αποτέλεσμα να τον καθηλώσει σε αναπηρικό καροτσάκι, μιας και η σφαίρα καρφώθηκε στη σπονδυλική του στήλη. Ο Χαλουλάκος, πρώην υπάλληλος στον αερολιμένα σε γραφείο, είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 10ετή κάθειρξη και στη συνέχεια ασκήθηκε έφεση. Το εφετείο του επιβάλλει την ίδια ποινή.

 

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου

 

-Μαθητές από τα λύκεια Χολαργού και Παπάγου πορεύονται μαζί με τους καθηγητές τους προς το υπουργείο Εθνικής Αμύνης στην Αθήνα, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στον επικείμενο πόλεμο στο Ιράκ.

 

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου

 

-Σε 53 χώρες και πάνω από 600 πόλεις του κόσμου πραγματοποιούνται αντιπολεμικές διαδηλώσεις.

-Αθήνα: Πάνω από 140.000 άνθρωποι συγκεντρώνονται από τις 11 το πρωί  στο Σύνταγμα, την Πανεπιστημίου και τη Σταδίου. Το παρόν δίνει και ο Κ. Λαλιώτης, ο οποίος γιαουρτώνεται, όταν γίνεται αντιληπτή η παρουσία του στο Σύνταγμα. Αναρχικοί - αντιεξουσιαστές συγκεντρώνονται στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη. Τη συγκέντρωση αυτή καλούν αναρχικοί με αφίσα. Υπάρχει πανό που αναγράφει «ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ», ενώ μοιράζονται χιλιάδες προκηρύξεις και αφίσες. Στις 12 το μεσημέρι ξεκινά συναυλία στο Σύνταγμα, ενώ κατά τις 2 η προγραμματισμένη πορεία, στην οποία συμμετέχουν εκατοντάδες αναρχικοί - αντιεξουσιαστές. Ομάδα ατόμων επιτίθεται με μολότοφ και πέτρες στα γραφεία της εφημερίδας «ΝΕΑ» και του «Βήματος» στην οδό Χρήστου Λαδά, όπου είναι σταθμευμένα αρκετά αυτοκίνητα αστυνομικών. Ένα από αυτά πυρπολείται, ενώ σπάζονται τα τζάμια των διπλανών. Παράλληλα, πυρπολούνται γραφεία του Πανεπιστημίου Αθηνών και του υπουργείου Συγκοινωνιών στην Ανθίμου Γαζή. Ακολουθούν συμπλοκές με τα ΜΑΤ, εναντίον των οποίων γίνονται επιθέσεις με μολότοφ, πέτρες και ξύλα, ενώ αυτά απαντούν με χημικά. Ο κόσμος που είναι συγκεντρωμένος στην οδό Σταδίου κατευθύνεται προς το Σύνταγμα. Εκεί σπάζεται η βιτρίνα υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας. Ξεσπούν συγκρούσεις με τα ΜΑΤ, που διαρκούν περίπου μισή ώρα, υπό την αποπνικτική ατμόσφαιρα που προξενούν τα δακρυγόνα. Η πορεία συνεχίζει προς την αμερικανική πρεσβεία με παλμό και δυναμική. Κόκκινη μπογιά εκτοξεύεται στην Ιταλική πρεσβεία. Επίθεση δέχεται και η τράπεζα Alpha Bank στη συμβολή των οδών Φειδιππίδου και Βασιλίσσης Σοφίας. Οι διμοιρίες των ΜΑΤ που «προστατεύουν» τη βρετανική πρεσβεία με οδόφραγμα μία κλούβα, δέχονται επίθεση με μολότοφ και πέτρες, με αποτέλεσμα να αρπάξουν… μαζί με τους ασφαλίτες που ξεπρόβαλαν από τη φλεγόμενη κλούβα. Προς το τέλος της πορείας ομάδα ατόμων πετά μολότοφ και πέτρες στα ΜΑΤ έξω από το Μέγαρο Μουσικής, που απαντούν με χημικά. Οι συγκρούσεις εξαπλώνονται στους γύρω δρόμους, όπου ανάβονται φωτιές σε κάδους απορριμμάτων. Προσάγονται συνολικά 24 άτομα και 13 τελικά κρατούνται.

-Θεσσαλονίκη: Στη θέα του νομάρχη Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδη, ομάδα ατόμων τον λούζει με κατάλληλα κοσμητικά επίθετα και στη συνέχεια του πετά γιαούρτια και γάλα, που βρίσκουν το στόχο τους. Πραγματοποιείται πορεία από δεκάδες χιλιάδες  ανθρώπους προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης και το αμερικανικό προξενείο, στην οποία συμμετέχει και μπλοκ αναρχικών – αντιεξουσιαστών αποτελούμενο από 350-400 άτομα. Το μπλοκ «συνοδεύεται» και από τις δύο πλευρές από διμοιρίες των ΜΑΤ.  Έξω από το αμερικανικό προξενείο το μπλοκ επιτίθεται με ξύλα στα ΜΑΤ, που απαντούν με χημικά και τους απωθούν. Από την άλλη πλευρά «ψεκάζουν» με χημικά όσους βρίσκονται εκεί από πολύ κοντινή απόσταση. Διαδηλωτές σπάνε κάμερα τηλεοπτικού σταθμού, ενώ φωτιές ανάβουν σε κάδους απορριμμάτων, που επιχειρείται να στηθούν ως οδοφράγματα στην Τσιμισκή.

-Πάτρα: Πραγματοποιείται πορεία στο κέντρο της Πάτρας, στην οποία συμμετέχει και μπλοκ αναρχικών με πανό που γράφουν: «Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» και «ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ, ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ Β. ΤΖΟΥΤΖΙΑ». Στο Βρετανικό Προξενείο, το Δικαστικό Μέγαρο, το κτίριο της Νομαρχίας και ένα υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας πετάγονται αυγά και γιαούρτια.

-Ξάνθη: 700 περίπου άνθρωποι διαδηλώνουν στο κέντρο της πόλης, ανάμεσά τους και 30 περίπου αναρχικοί – αντιεξουσιαστές.

-Ηράκλειο: 3.000 περίπου άνθρωποι πορεύονται από την πλατεία Λιονταριών στην πλατεία Ελευθερίας. Στην πορεία συμμετέχει και μπλοκ αναρχικών, με 400 περίπου ανθρώπους και πανό που γράφουν: «Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ» και «ΚΑΤΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ, Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ».

-Χανιά: Χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποιούν πορεία από την πλατεία Αγοράς στο Νομαρχιακό Μέγαρο.

 

Σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν 54 συλλαλητήρια, πχ στη Νάουσα, το Βόλο, Βέροια, Έδεσσα, Κοζάνη, Κατερίνη, Καβάλα, Φλώρινα, Γρεβενά, Τρίκαλα, Πολύγυρο, Καρδίτσα, Πάτρα, Ναύπλιο, Μυτιλήνη, Κέρκυρα, Γιάννενα, Λάρισα, Πύργο, Άρτα.

 

Σε όλο τον κόσμο, εκατομμύρια άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν.

 

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου

 

-Οι 10 συλληφθέντες της 15/2 οδηγούνται στον ανακριτή κατηγορούμενοι για πλημμελήματα, («εξύβριση, αντίσταση κατά της αρχής, απειλή, διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, σύσταση και συμμορία»), ενώ οι άλλοι τρεις και για δύο κακουργήματα («εμπρησμός» και «κατασκευή, κατοχή, προμήθεια εκρηκτικών υλών»). Οι 5 αφήνονται ελεύθεροι, οι άλλοι 5 με περιοριστικούς όρους (δύο φορές το μήνα θα παρουσιάζονται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους), ενώ οι τρεις παραπέμπονται αύριο στον τακτικό ανακριτή. Οι συλληφθέντες καταγγέλλουν τη ψυχολογική αλλά και σωματική κακοποίησή τους, καθώς και σεξουαλική παρενόχληση από τους αστυνομικούς.

 

-Πυρπολείται το ΑΤΜ της Alpha Bank στην οδό Νεαπόλεως 22 στο Βύρωνα. Καμία ομάδα δεν αναλαμβάνει την ευθύνη.

 

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου

 

-Ο 24χρονος Θάνος Μιχαλακέλης που συνελήφθη στις 15/2, προφυλακίζεται, ο ανήλικος Κ. Π. αφήνεται ελεύθερος αφού καταβάλλει εγγύηση 3.000€, ενώ η κοπέλα αφήνεται ελεύθερη.

 

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου

 

-Αθωώνονται από το μονομελές πλημμελειοδικείο Ξάνθης 4 σύντροφοι, που συνελήφθησαν στις 28/11/2001 κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης.

 

-Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αποφασίζει να κατασχεθούν τα περιουσιακά στοιχεία 9 κατηγορουμένων ως μέλη της Ε. Ο. 17Ν, με βάση της αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ), με αίτημα την αποζημίωσή τους για τις δύο ληστείες που διέπραξε η οργάνωση. Το δικαστήριο κάνει καθ’ ολοκληρίαν δεκτή την αίτηση που αφορά τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, τον Δημήτρη Κουφοντίνα, τους Σάββα και Χριστόδουλο Ξηρό, για συνολικό ποσό που ανέρχεται στα2,5 εκ ευρώ περίπου. Εν μέρει γίνεται δεκτή για τους Βασίλη Τζωρτζάτο, Θεολόγο Ψαραδέλλη (849.000 ευρώ), καθώς και Ηρακλή Κωστάρη, Βασίλη Ξηρό και Κώστα Καρατσώλη (278.797 ευρώ). Το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων, συνολικού ποσού 3.621.806 ευρώ θα ισχύει μέχρι να εκδικαστεί η αγωγή των ΕΛΤΑ.

 

-Πραγματοποιείται εκδήλωση – συζήτηση στο δημοτικό Θέατρο Αγρινίου που καλείται από την Αντιεξουσιαστική Ομάδα Αγρινίου. Τα θέματα είναι:

1)     Αντίσταση στην Κρατική Τρομοκρατία και το Κεφάλαιο.

2)     Αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους και σ’ όλους τους κρατούμενους του κράτους.

3)     Αυτοοργάνωση των κοινωνικών αγώνων.

Γίνεται και προβολή ταινίας.

-Ο 25χρονος πενταετούς υποχρέωσης στρατιώτηης  N. Νικολάου τραυματίζεται θανάσιμα σε στρατόπεδο του Διδυμότειχου, όταν παρασύρεται από άρμα μάχης κατά τη διάρκεια συντήρησής του.

 

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου

 -Την ώρα που οι υπουργοί Ενέργειας της Ε.Ε. συνεδριάζουν στο ξενοδοχείο Hyatt στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιούνται διάφορες συγκεντρώσεις και πορείες ενάντια στη σύνοδο αυτή. 200-250 αναρχικοί – αντιεξουσιαστές συγκεντρώνονται στην Καμάρα και πραγματοποιούν πορεία προς τα γραφεία της Ε.Ε. Μετά η πορεία επιστρέφει στην Καμάρα. Την πορεία καλούν με αφίσα αναρχικοί.

 -Ο 32χρονος Δημήτρης Μπέρδας σκοτώνεται κατά τη διάρκεια της εργασίας του στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.

 Τρίτη 25 Φεβρουαρίου

 -Πραγματοποιείται πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις, που ξεκινά από την πλατεία Βικτωρίας και καταλήγει στη λεωφόρο Γαλατσίου. Στην πορεία συμμετέχουν 700 περίπου αναρχικοί και αντιεξουσιαστές, ενώ υπάρχουν πανό που γράφουν: «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ», «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΣΤΕΚΙΩΝ, ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΙΣ ΒΙΛΕΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ», «ΔΕ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΕ ΦΩΤΙΑ ΟΥΤΕ ΜΕ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΩΝ». Η πορεία καλέστηκε με αφορμή τις επιθέσεις που δέχτηκε τον τελευταίο καιρό το στέκι Άνω Κάτω Πατησίων. Ο χώρος που βρίσκεται προορίζεται για κατασκευή γκαράζ εν όψει της Ολυμπιάδας 2004.