Pocetna Ljubija Prijedor Chat Adresar

 

O Sarajevu je mnogo toga napisano i napravljeno na internetu. Nema potrebe da se ponavlja. Molim vas, tragac je ispod, pa ako zelite da nadjete vise. Samo na stranicama geocitija mozete naci mnostvo stranica o Sarajevu.

Ima neka tajna veza koja mene veze za Sarajevo i to jaka. I Djecjem selu zivi Dragana i ona je je moje sticenica. Dragana je siroce koje zivi sa svojom SoS mamam i sa svojim SOS bracom i setrama. Dragana mi cesto posalje cestitke i mastovita pisma. Moje duznost prema SOS Djecjem selu i Dragani je potpora koju saljem mjesecno u iznosu od 25 $. Imam ja puno rodbine U BH kojima isto treba pomoci. Odrasli se ipak nekako snadju a sirocad su ipak samo djeca i ja sam ponosna da mogu pomoci.

SOS Djecje selo pocelo je sa radom u BH 1994 godine sa Hitnim zastitnim programom za porodice u Sarajevu koje su se brinu o sirocadima i napustenoj djeci. SOS KDI se pobrinuo o obnavljanju rusevina bombardiranjem srusenog djecjeg vrtica koji je ponovo poceo sa radom nakon samo 100 dana.

Poslije perioda intenzivnih priprema, kamen temeljac SOS Djecjeg sela u Sarajevu i Gracanici je polozen u jesen 1996. Gradnja SOS Djecjeg sela u Sarajevu je zavrsena krajem 1997 kao i SOS Djecje selo u Gracanici pocinje sa radom u Februaru 1998.

SOS Djecje selo je smjesteno u novo izgradjenom kvartu i ima 15 porodicnih kuca, kucu za direktora sela, kao i za SOS mame, veliku salu sa visestrukom namjenom i sportsko igraliste. Klub mladih nudi kurseve jezika i mnostvo aktivnosti u pravljenju raznih rukotvorna.

Djecje selo nije klasican dom za sirocad. U njemu rade SOS mame koje zive u jednoj kuci zajedno sa djecom o kojom se brinu. Tako da djeca imaju osjecaj pripadnosti i zive u "porodicnoj" atmosferi. Da bi se osecaj sigurnosti produbio djeca imaju svoje pokrovitelje sa kojima se dopisuju i maju malu financisku pomoc.

 

Search
Search Search
Search