Polgár Lilla
Polgár  Lilla 
Polgár Lilla (16.8 K)
 

   Polgár Lilla zentai népdalénekes, a Népművészet Ifjú Mestere

   Énekléssel 1991-óta foglalkozik. Három alkalommal volt első az Újvidéki Rádió Szólj, síp, szólj! népzenei versenyén. Négyszer nyert a Középiskolások Művészeti Vetélkedőjén. Ezen kívül több külföldi és hazai első és második helyezése van (Hodorog Luca énekverseny - Jászberény, Derzsi Kovács Jenő népdalverseny - Szentes). A Népművészet Ifjú Mestere címet 1996-ban nyerte. Szerepelt az 1996-os Ki mit tud? vetélkedő döntőjén. Részt vett az 1997-es kaustineni (Finnország) nemzetközi népzenei fesztiválon.  Alapfokú népdalkörvezetői tanfolyamot végzett Örkényben, azóta táborokban tanít és népdalcsoportot vezet Zentán. 
   Különös tekintettel fordul Vajdaság népzenéjéhez, de szívessen és gyakran énekeli a magyar nyelvterület más részeiről származó dalokat is. Célja fellépéseivel és tanításával minél több emberrel megszerettetni a magyar népdalokat, mint a magyar nyelvterület különböző részein, mint más népeknél is. 
   Mottója: „ ...és mint az ékszer is holt kincs a láda fenekén, életet akkor kap, ha viselik; a népdal is mennél többekké lesz, annál nagyobb lesz világító és melegítő ereje.” /Kodály Zoltán
 
 
Cím:   Polgár Lilla 
           24400 Senta (Zenta) 
           K.E.K. 19/2 
           Jugoszlávia 
Tel.:   ++ 381 24 813 140 
 

 

Táncház Egyesület Vajdasági zenekarok és szólisták